Om Oss

Må Bra Naturligt är ett litet familjeägt företag som föddes fram efter en längtan att själva bli friska och nå vår optimala hälsa, för att sedan kunna hjälpa andra att nå samma mål. Vi har insett och lärt oss att med rätta verktyg till kroppen kan kroppen läka det allra mesta, helt genom att arbeta med naturliga hjälpmedel. Därför vill vi både erbjuda dig samma verktyg och hjälpa dig hur du kan använda dem. Din hälsa är vårt mål!

Vi som jobbar på MåBra Naturligt

 • Christina Sjöqvist
 • Amanda Majava
 • Yemima Neessen
 • Rikard Sjöqvist
 • Sofie Khelet
 • Christina Sjöqvist

  VD, närings-, fyto-, och massageterapeut, diplomerad och certifierad inom en mängd områden, vår kunskapsbank och ansvarig sakkunnig. Hon tar personligen emot kunder på konsultationer på kliniken i Trelleborg och över telefon / Skype. Hon håller även föreläsningar runt om i landet inom en mängd hälsorelaterade ämnen.
  Förutom sin starka passion för att hjälpa andra att bli friska så är hon grymt skicklig på att laga fantastiskt goda och hälsosamma måltider på nolltid, när hon inte målar tavlor, inreder eller fyndar på auktioner.

  Du kan nå henne direkt genom att mejla på christina[at]mabra.se

 • Amanda Majava

  Biträdande sakkunnig, marknadsföringsansvarig, skribent och idésprutaren som ser till att saker händer och att vi strävar framåt. Hon slukar allt läsbart hon hinner med och har även haft möjlighet att lära av många av de ledande inom branschen. Jobbet sköter hon från Burma där hon bor tillsammans med sin man. Hon är en entusiastisk NoPoo:are sen flera år tillbaka och en wannabe zerowaste:are. Förutom sitt brinnande intresse för hälsa och miljö, ligger djur, musik och inredning nära hjärtat (hon är även lite av en smått obotlig filmentusiast). Hennes man skryter över hennes hälsosamma och smarriga efterrätter men hon vet inte om han bara gör det för att få henne att baka oftare...

  Du kan nå henne direkt genom att mejla henne på amanda[at]mabra.se

 • Yemima Neessen

  Vår produkt- och butiksadministratör som ser till att webbutiken med dess produkter hålls up to date.

  Vem kan ana att denna tjej faktiskt är utbildad målare och har bott både i Afrika och i Syd-Ost Asien och kan tala flytande thailändska. Att denna tjej med känsla för färg och form även gör smarransgod kladdkaka och kan massera thailandsk oljemassage gör henne till en mycket populär medarbetare...
  Hon nås direkt på yemima[at]mabra.se

 • Rikard Sjöqvist

  Vår styrelseordförande som vi inte får glömma att ta med i beräkningen. Även om han mest syns till på styrelsemöten och företagets årliga möten, finns han alltid för oss när vi behöver ekonomisk rådgivning och han har alltid ett sista ord i saken när viktiga beslut ska fattas.
  Han är den där som kan allt och vet hur allt borde göras och lösas och har ett skarpt sinne för hållbart och miljövänligt byggande och mycket kunnig inom energi- och miljöfrågor.

  Du kan nå honom direkt på rikard[at]mabra.se

 • Sofie Khelet

  Hästtjejen med rötter i Härjedalen, en riktig slitvarg som inte drar sig för uppgifter vare sig det är kroppen eller knoppen som behöver arbeta.
  På MåBra Naturligt är det hon som har ansvar för bokföring och ekonomin. Sofie är har stenkoll på siffror detaljer och alltid kommer med bra förslag på förbättringar.

  Du kan nå Sofie på Sofie[at]mabra.se

MåBra Naturligt erbjuder dig

Hälsokostprodukter av högsta kvalitet. Vi erbjuder bara produkter som vi själva tycker om att använda och som vi rekommenderar i vår klinik. 

Främst har vi kosttillskott och homeopati, men även ett litet urval av hudvårdsprodukter, livsmedel och köksapparater.

Vi hjälper dig gärna att hitta det du behöver eller om du har frågor och funderingar kring din hälsa. För kortare frågor kan du skriva till oss på mejl eller chatta med hos här på hemsidan eller skriva till oss på våra sociala medier. 

För mer komplicerade frågor och för att få riktigt bra hjälp med din hälsa rekommenderar vi att du boka in en telefon- eller videosamtalskonsultation eller allra helst ett besök i vår måbra klinik.

Vi erbjuder dig digitala produkter i form av e-böcker och kurser för att hjälpa dig att kunna fördjupa din kunskap inom hälsa och på så vis kunna förbättra din egna hälsa.

Vår historia

 • 1980-1989

  Året var 1987 när Christina och Rikard fick lämna sitt volontärarbete på Afrikas Västkust på grund av sjukdom. Christina hade drabbats av stafylokocker som orsakade svåra problem för henne. Bland annat fick hon stora varbölder som satte sig i lymfsystemet.

  Självklart sökte hon sig till den allmänt accepterade sjukvården. Hon fick gå på starka antibiotikakurer som visserligen dödade en del av den värsta infektionen men försvagade hennes stackars kropp, så en mängd följdproblem uppstod. Till slut såg hon ingen utväg, tog sina sista slantar och åkte till ett hälsohem.

  Först då började kroppen läka. Med bättre mat, motion och tillskott. Det här var startskottet för vad som skulle bli ett brinnande intresse för Christina och hon läste och lärde sig allt vad hon kom över.

 • 1990-1999

  1990-1999
  Då livet förändrades 1991 blev prioriteringen att bara vara mamma. Men tyvärr var det ett litet sjukligt barn som de fick. Kanske inte undra på med tanke på att Christina inte hade varit så frisk innan och under graviditeten.

  1995 bestämde hon sig för att utbilda sig till massageterapeut efter mycket uppmuntran från vänner och bekanta som uppskattade hennes skickliga nypor.

  Hennes första företag Må Bra Invest växte sig starkare och hon fick långt fler kunder, både företag och privatpersoner än hon hann med. Men samtidigt började hon inse mer och mer att kundernas problem låg djupare än hårda muskler. Så hon började även erbjuda kunder hårmineralanalyser och gav även föreläsningar om kost och hälsa.

 • 2000-2009

  När hennes man Rikard fick enorma magsmärtor sökte hon med ljus och lykta förstå orsaken till varför. Läkarna betvivlade honom och trodde att hans problem satte i psyket, men erbjöd sig gärna att skriva ut psykofarmaka.

  Christina å sin sida kände sin man och hade mycket svårt att tro på dem. Hon började då lära sig om matsmältningen och gav Rikard matsmältningsenzymer. Magsmärtorna försvann som över en natt och han fick aldrig tillbaka dem igen.

  Men knappt han de glädjas över den segern förrän nästa motgång kom; när deras dotter Amanda började få allt värre magsmärtor – och för henne hjälpte det inte med matsmältningsenzymer. Ingen kunde förstå vad det var. Först lugnade vänner och bekanta Christina med att det troligen var förpuberteten. Men kramperna kom oftare och blev allt jobbigare, så Amanda, som då var 14 år gammal, missade nästan hela sitt åttonde läsår i skolan på grund av alla möjliga problem som uppkom, det ena efter den andra, samtidigt som de konstanta magsmärtorna bestod.

  Vid det här laget hade de spenderat en enorm summa på att besöka terapeuter av olika slag som gav olika förklaringar: mjölkallergi, ägglossningsproblem, näringsbrist... allt stämde visserligen men ingen kunde förstå orsaken. På samma gång besöktes även ett dussintal olika läkare som alla gav olika utlåtanden och skickade Amanda vidare till andra läkare. Hon fick höra från läkarna att hon hade IBS, magkatarr, mobbad, smygrökte, var deprimerad och det värsta uttalandet av dem alla var att "du får lära dig att leva med dina smärtor". Christina fick nog.

  Hon skrev in sig på en tvåårig utbildning till att bli närings- och fytoterapeut. Med hjälp av hennes växande kunskaper och med hjälp av alla lärarna på hennes utbildning kunde Amanda få den hjälpen hon behövde, hitta orsaken och komma på benen igen. Efter mer än 6 års kamp med sjukdom kunde hon stolt säga att hon var frisk! Tillsammans med många andra som Christina han hjälpa under de åren. Mer om hennes berättelse kan du läsa här.

  Christina växte till i kunskap och kundkrets och nu kom kunder från hela Sveriges rike till henne. Det blev svårare att hela tiden ta emot samtal, så för att göra det enklare för kunder som "bara" behövde fylla på med kosttillskott, samt kunder som vara "klara" med sin behandling men ville fortsätta köpa allmänna kosttillskott startade Christina tillsammans med sin bror en webbutik för att minska arbetsbelastningen.

  I samma veva fick hon erbjudandet av Harvey Diamond (författaren till 80 tals bästsäljaren "Fit For Life") att översätta och distribuera hans nya bok "Lev utan Smärta" och X antal av hans kosttillskott. Ett projekt hon och hennes bror tyckte lät roligt. Så föddes företaget 5code AB.

 • 2010-2019

  Snabbt blev arbetsbördan tyngre och när hennes bror bestämde sig för att flytta utomlands stod Christina där med alla nya projekt.

  Amanda ställde då upp med att hålla igång webshopen, först som ett litet kvällsprojekt efter hennes andra arbeten. Men jobbet fick också ligga lite på hyllan då Amanda gick i sina föräldrars fotspår och i två omgångar åkte till Afrika för ideellt arbete (fast hon valde den östra sidan av kontinenten). Hon och sin sida hade nu tillräckligt med kunskap och verktyg och blev inte sjuk av dessa resor.

  När butiken, som nu välkomnade alla som ville handla, växte sig starkare och starkare blev det att antingen lägga ner butiken eller att satsa. De bestämde sig för att satsa. Vilket de nu är mycket glada för.

  I nuläget jobbar Amanda med företaget på distans från Myanmar (Burma), där hon och hennes man lever och bor. Christina fortsätter att ta hand om kunder från när och fjärran. Men företaget är numera utökat med ett härligt gäng Yemima och Sofie. Nu under det nya företagsnamnet Må Bra Naturligt i Trelleborg AB.

 • 2020-

  Företaget utevcklas ständigt. Vi växer och vi krymper och så växer vi igen. Men en sak är att vi ständigt arbetar på att se till att våra kunder kan få tag på förstaklassig information om hälsa och kosttillskott bästa kvalitet. År 2020 kommer även bli året vi börjar ge ut våra nya e-böcker. Vad ska de handla om? Håll utkik så får du se!

Kontakt

 • Organisationsnr: 556743-0698
 • Odens Tvärgränd 12 • 231 42 Trelleborg
 • Telefon: 0707-540 786
 • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 • Vi svarar inom 48 h

Mer hos MåBra naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


Fri frakt över 300

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

 • Frågor och Svar
 • Köpvillkor
 • Bra Länkar
 • Fyndhörna
 • Logga in / Skapa konto
 • Kontakta Oss
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se