Bli medlem tillsammans med tusentals av nöjda kunder 🤗 och få 10% rabatt på din första beställning 🤫. Missa inte det🥳! (Endast för nya prenumeranter)

Så vet du om du har överväxt av candida albicans

 • Depression
 • Inflammation, Ledvärk, muskelvärk
 • Svamp på huden, röd hud, klåda/mjäll, eksem/akne
 • Sockersug, Gaser i magen, svullenhet,
 • Sura uppstötningar
 • Diarré, allergier
 • Trötthet, huvudvärk
 • Hormonella obalanser
 • Nedsatt immunförsvar 
 • Vit beläggning på tungan

Tyvärr är det många som utan att veta om det lider av överväxt av candida albicans som bland annat kan orsaka ovan problem och fler därtill.

Vi som jobbar med funktionsmedicin försöker alltid att hitta orsaken till att vi har vissa symptom istället för att bara dämpa symptomet i sig.

Till exempel, om man har svamp på huden och tar svampdödande medel för huden kommer andra symptom snart komma upp eftersom grundproblematiken inte blivit löst, vilket i många fall kan vara mikroorganismer eller denna jästsvamp som kallas candida albicans.

Candida albicans

Candida albicans är en liten jästsvamp, vars enda uppgift i stort sett är att fermentera socker.

Så länge hon håller sig i balans med resten av organismerna i tarmfloran är hon faktiskt helt ofarlig.

Problemen börjar när hon börjar få för mycket socker att äta, om pH-värdet blir gynnsamt för henne eller på grund av obalans i tarmfloran; de goda tarmbakterierna är för få.
Är dessutom tarmarna smutsiga och det finns för lite saltsyra/enzymer vid matsmältningsprocessen lägger man en fin grogrund för denna nitiska jästsvamp.

Därför behöver du bli av överväxten

Gör man inget åt henne kommer hon så småningom att sprida sig överallt: tarmen, blodet, slidan, huden och man kan även skymta henne i munnen. Allteftersom candidan växer sig starkare får detta snart andra symptom; de små symptomen du först märkte av blir kanske fler och värre. Ett vanligt symptom är depression, då kroppens lyckohormon serotonin, som till största del bildas i tarmen, inte kan bildas i en tarm som inte mår bra. Detta sker ofta hos dem med candidaöverväxt. Därför är det väldigt viktigt att du tar hand om din tarm och ser till att candida inte får växa för mycket! Det är svårare att känna sig glad, harmonisk och tillfreds med livet om man har en jästsvamp som håller på att ta över i systemet. 

Att bli av med candida albicans en gång för alla kommer hjälpa dig att inte bara att slippa symptomen jag nämnde i inledningen utan kommer även hjälpa dig att sätta igång självläkande processer för hälsa, vitalitet och energi.

För att ta reda på mer om candida albicans, hur du kan bli av med henne och hur du kan lägga upp en candidadiet så har jag skrivit en e-bok - “Vinn över Candida” som du kan köpa och ladda ner här på sidan.

- Läs mer: "De enda 2 sätten att bli av med candida"

Läs gärna mer om candida albicans i böckerna:


99 kr


99 kr

De tre vanligaste orsakerna till candida överväxt

Antibiotikaanvändning

Antibiotika slår ut inte bara de dåliga tarmbakterierna men även de bra. Detta skapar en felaktig miljö med dåligt pH-värde och ger fritt spelrum åt jästsvampar som candida albicans att växa sig starkare.

Läkemedel, P-piller och kortison är även starkt bidragande till candida överväxt.

För mycket kolhydrater och socker

Socker är candidans mat, det är det hon behöver för att växa sig starkare. Men inte bara det, med hjälp av socker skapar hon en skyddande biofilm runt omkring sig, vilket gör att hon blir svårare och svårare att bli av med ju längre hon får växa.

Stress

Den tredje vanligaste orsaken till candidaöverväxt är stress. Stress förändrar tarmfloran och påverkar den mycket negativt.

Sätt att ta reda på om du har candida

Spottest

Det allra enklaste är att göra spotttestet, vilket du gör enkelt hemma själv. Det första du gör på morgonen, innan du druckit eller ätit något, är att spotta i glaset. Efter 15 minuter iakttar du om spotet har åkt ner till botten eller om den hänger som trådar ner i vattnet. Ifall den gör det har man candida, sägs det. Men det här är inget 100% test och inget jag rekommenderar. Det kan hända att du ändå har candida även om det inte syns i vattenglaset som du spottade i. Det kan också vara flera orsaker till att spottet ser ut som ben eller trådar, det kan bero på andra sorters jästsvampar eller mikroorganismer eller en sådan enkel sak som att du kan vara lite uttorkad. 

Levande blodanlays

Hos en näringsterapeut som även vet hur man kollar på blodet i mikroskop kan man enkelt se om du har svampöverväxt. Hos en näringsterapeut kan du även få konkreta råd hur du bör gå tillväga för att bli av med den. 

Däremot finns det  mängder av jästsvampar och det hon ser i mikroskopet behöver inte betyda att det är candida albicans och de olika jästsvamparna behöver lite olika behandlingar.

Avföringstest

Det allra bästa är att skicka iväg ett avföringsprov för att verkligen se om du har överväxt av jästsvampar. I ett sådant test får du även svart på vitt vilken sorts svamp du har om det kanske är candida albicans (som är en av de vanligaste och svåraste att bli av med). 

Med i provsvaret kommer även rekommendationer om kosttillskott som kan vara bra att ta för att bli av med överväxten och återställa en bra tarmflora igen.

Enkla test att göra hemma

Efter ditt candida test

Om du i ditt provsvar får reda på att du har candida behöver du äta en kost som hämmar tillväxten av candidan och ta tillskott som hjälper till att döda den. Du kan läsa mer om det i den här boken, när du köper den får du även en receptbok som kan hjälpa dig med den kost som du behöver hålla för att När du gjort detta en tid kan det eventuellt vara bra med ett uppföljningstest.

Kontakt

 • Organisationsnr: 559404-7580

 • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

 • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Vi svarar inom 48 h

Mer hos Må Bra Naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 500

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

 • Köpvillkor
 • Bra Länkar
 • Fyndhörna
 • Logga in / Skapa konto
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se