Hjälp! Vad ska jag äta?
av Ingrid Franzon
SPIRAL, Svenska, 2014
Överkänslig mot vissa maträtter? Har allergi? ”Hjälp vad ska jag äta?” är en bok, som förklarar skillnaden mellan överkänslighet och allergi. Genomtänka och beprövade recept utan mjölk, socker och gluten, tips och information om rotationskost hittar du i denna bok. En bok för candidadrabbade och överkänsliga. Lär dig leva med överkänslighet och allergier mot mat.
Boken är skriven av Ingrid Franzon och baseras på den amerikanska öron- näsa- halsspecialisten Herbert Rinkel som upptäckte att man kan minimera överkänslighetsreaktioner om man äter dem oftare än var fjärde dag, då det tar 4 dagar för kroppen att återställas efter en histaminreaktion. Tarmen blir då inte överbelastad utan kan bygga upp tolerans mot det man är allergisk mot. Denna diet har använts sedan 1950-talet för att undvika just matöverkänslighet.
Rotationsdieten delar upp livsmedel i fyra grupper efter släktskap med varandra. Om man vet om en överkänslighet mot ett födoämne är det sannolikt att fler födoämnen i samma familj ger korsreaktioner. De fyra olika grupperna är uppdelade efter vetenskapliga fakta och ska inte flyttas.
Ingrid Franzon har i boken gjort det lätt genom att ge varje dag en färg och boken inkluderar recept efter färg som är mjölk-, gluten-, och sockerfria.
Läs mer om matrotation: https://www.matrotation.com/matrotation/
Ladda även gärna ner appen Matrotation på AppStore
ISBN: 9789197251433
Antal sidor: 48
Hjälp! Vad ska jag äta?
av Ingrid Franzon
SPIRAL, Svenska, 2014
Överkänslig mot vissa maträtter? Har allergi? ”Hjälp vad ska jag äta?” är en bok, som förklarar skillnaden mellan överkänslighet och allergi. Genomtänka och beprövade recept utan mjölk, socker och gluten, tips och information om rotationskost hittar du i denna bok. En bok för candidadrabbade och överkänsliga. Lär dig leva med överkänslighet och allergier mot mat.
Boken är skriven av Ingrid Franzon och baseras på den amerikanska öron- näsa- halsspecialisten Herbert Rinkel som upptäckte att man kan minimera överkänslighetsreaktioner om man äter dem oftare än var fjärde dag, då det tar 4 dagar för kroppen att återställas efter en histaminreaktion. Tarmen blir då inte överbelastad utan kan bygga upp tolerans mot det man är allergisk mot. Denna diet har använts sedan 1950-talet för att undvika just matöverkänslighet.
Rotationsdieten delar upp livsmedel i fyra grupper efter släktskap med varandra. Om man vet om en överkänslighet mot ett födoämne är det sannolikt att fler födoämnen i samma familj ger korsreaktioner. De fyra olika grupperna är uppdelade efter vetenskapliga fakta och ska inte flyttas.
Ingrid Franzon har i boken gjort det lätt genom att ge varje dag en färg och boken inkluderar recept efter färg som är mjölk-, gluten-, och sockerfria.
Läs mer om matrotation: https://www.matrotation.com/matrotation/
Ladda även gärna ner appen Matrotation på AppStore
ISBN: 9789197251433
Antal sidor: 48
Organisationsnr: 559404-7580
Runslingan 20 D • 224 77 Lund
Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Webbsida av Joomlaproffs.se