Av Ingrid Franzon med Margareta Dahlberg
I historien fanns det en unik ritual bland gruvarbetare i Japan. Dessa modiga arbetare sände ned en kanariefågel i de mörka, djupa håligheter som bildade gruvan innan de själva begav sig nedåt. Om fågeln, en symbol för liv och vitalitet, återvände oskadad visste man att luften i gruvan var ren och säker att andas. Denna gamla taktik visade att gruvan var en säker plats för arbete och det gav arbetarna modet att fortsätta sin svåra syssla. Detta var en tid då vår kontakt med miljön och dess effekter på vår hälsa var omedelbar och konkret.
I dagens moderna värld har dock vår relation till miljön blivit mer komplex. Stress, allergier, överkänslighet och andra mystiska åkommor har blivit mer förekommande, till och med bland de individer som har haft robust hälsa hela sina liv. Vår värld översvämmas av gifter, kemikalier och strålning, som kommer från alla håll, från våra hem till våra arbetsplatser, till och med i våra dagliga matvaror. Vi står inför frågan: Hur påverkas vi av dessa miljöförändringar och vilka konsekvenser kommer vår nuvarande livsstil att ha på framtida generationer, våra barn och barnbarn?
"Kanariefåglarna Ryter" är mer än bara en bok. Den är en färdplan för en ljusare framtid, för våra barn, våra familjer och samhället i stort. Denna bok uppmuntrar oss att titta på verkligheten genom ärliga ögon, att omvärdera våra prioriteringar och att verkligen förstå konsekvenserna av våra val. För bara genom att förstå och erkänna kan vi börja arbeta för att skapa starkt miljöskydd. Frågan vi står inför är: vad gör vi när det är för sent att lyssna på våra egna kanariefåglar, när varningssignalerna är överväldigande och skadorna kan vara oåterkalleliga?
Egenskaper:
Organisationsnr: 559404-7580
Runslingan 20 D • 224 77 Lund
Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Webbsida av Joomlaproffs.se