180 gram
Prebiotika är komplexa kolhydrater som klarar sig genom matsmältningssystemet utan att brytas ner. PrebioMax innehåller både resistent stärkelse och lösliga fibrer.
Det är idag ett accepterat faktum att huvuddelen av vårt immunsystem är förlagt till mag-tarmkanalen. Man kallar den också ”vår andra hjärna” – åtminstone samarbetar de. Vi bör därför sköta om vår tarm. Ett av sätten är naturligtvis att äta bra och varierat. Man kan också tillföra nya tarmbakterier som kosttillskott, det kallas då probiotika.
Men prebiotika är inte samma sak som tarmbakterier, det är bakteriernas matkälla. Man kan alltså fylla på med bakterier i det oändliga, men har man inte prebiotika så överlever de inte. Prebiotika är själva maten för tarmbakterierna.
Prebiotika är komplexa kolhydrater som inte bryts ner av magsafterna och i tunntarmen till socker utan når bakterierna i tjocktarmen i intakt form vilket gynnar utvecklingen av befintlig bakterieflora. Man kan sammanfatta det med att det är resistent stärkelse, alltså komplexa kolhydrater i form av främst olösliga men i viss mån även lösliga fibrer.
Prebiotika får man naturligt från jordärtskocka, cikoria, sparris, honung, baljväxter, ruccola, bananer (gröna), äpple, plommon, yacon, kål, lök och vitlök, men även kokta kalla rotfruker, såsom potatis (går bra att värma eller steka igen). Det är främst ämnen i dessa som inulin, fruktooligosackarider (FOS) och pektin som är viktiga.
När man tar extra tillskott av bägge kan det orsaka en del obehag i början med gaser och uppsvälld mage, diarré etc. Minska då ner dosen tills symtomen försvinner och öka sedan sakta upp dosen igen. Dagsdosen ligger på 4-10 gram. Man börjar med en låg dos.
Vissa med riktigt svåra besvär och IBS kan ha ett överskott av dåliga bakterier som vandrat upp i tunntarmen. Då bör man vara lite försiktig med prebiotika i början, eftersom reaktionen ofta är kraftig.
På grund av att produkten innehåller naturliga råvaror kan färg och smak skilja något mellan batcher. Effekten är densamma.
180 gram
Prebiotika är komplexa kolhydrater som klarar sig genom matsmältningssystemet utan att brytas ner. PrebioMax innehåller både resistent stärkelse och lösliga fibrer.
Det är idag ett accepterat faktum att huvuddelen av vårt immunsystem är förlagt till mag-tarmkanalen. Man kallar den också ”vår andra hjärna” – åtminstone samarbetar de. Vi bör därför sköta om vår tarm. Ett av sätten är naturligtvis att äta bra och varierat. Man kan också tillföra nya tarmbakterier som kosttillskott, det kallas då probiotika.
Men prebiotika är inte samma sak som tarmbakterier, det är bakteriernas matkälla. Man kan alltså fylla på med bakterier i det oändliga, men har man inte prebiotika så överlever de inte. Prebiotika är själva maten för tarmbakterierna.
Prebiotika är komplexa kolhydrater som inte bryts ner av magsafterna och i tunntarmen till socker utan når bakterierna i tjocktarmen i intakt form vilket gynnar utvecklingen av befintlig bakterieflora. Man kan sammanfatta det med att det är resistent stärkelse, alltså komplexa kolhydrater i form av främst olösliga men i viss mån även lösliga fibrer.
Prebiotika får man naturligt från jordärtskocka, cikoria, sparris, honung, baljväxter, ruccola, bananer (gröna), äpple, plommon, yacon, kål, lök och vitlök, men även kokta kalla rotfruker, såsom potatis (går bra att värma eller steka igen). Det är främst ämnen i dessa som inulin, fruktooligosackarider (FOS) och pektin som är viktiga.
När man tar extra tillskott av bägge kan det orsaka en del obehag i början med gaser och uppsvälld mage, diarré etc. Minska då ner dosen tills symtomen försvinner och öka sedan sakta upp dosen igen. Dagsdosen ligger på 4-10 gram. Man börjar med en låg dos.
Vissa med riktigt svåra besvär och IBS kan ha ett överskott av dåliga bakterier som vandrat upp i tunntarmen. Då bör man vara lite försiktig med prebiotika i början, eftersom reaktionen ofta är kraftig.
På grund av att produkten innehåller naturliga råvaror kan färg och smak skilja något mellan batcher. Effekten är densamma.
2 tsk (ca 6 gram)
Agaveinulin, akaciafiber, cikoriarotpulver, guarkärnmjöl, grön bananmjöl, äppelpektin, aloeveragel-extrakt, kanel.
Näringsinnehåll per dos | Mängd |
Agave inulin | 1900 mg |
Acacia |
1000 mg |
Cikoriarotpulver | 1000 mg |
Guarkärnmjöl | 1000 mg |
Grön bananmjöl | 500 mg |
Äppelpektin | 250 mg |
Aloe vera gelextrakt | 250 mg |
Kanel | 100 mg |
Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för barn
Detta är ett kosttillskott och ersätter inte en sund och hälsosam livsstil.
Organisationsnr: 559404-7580
Runslingan 20 D • 224 77 Lund
Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Webbsida av Joomlaproffs.se