Detta har du blivit lurad att tro om öronljus

01 feb 2015
Detta har du blivit lurad att tro om öronljus

Kanske har du hört att öronljus tar bort vax ur öronen, renar blodet, botar tinnitus eller suger ut skräp ur hjärnan. Eller så har du hört att öronljus är helt meningslösa, ellerrentav skadliga. Har du hört något av ovan nämnda påståenden så har du tyvärr blivit missledd. Kanske är detta första gången du hört talas om öronljus. Hur det än ligger till... fortsätt gärna att läsa.

Sanningen om öronljus

Många som har blivit behandlade med öronljus känner sig märkligt klara i huvudet, de känner att de kan tänka bättre och till och med som att de hör bättre. Hur kommer det sig att de personerna upplever det på det sättet om öronljusen inte tar bort något ur öronen?

Det enda som öronljusen hjälper till med är att få dig att slappna av. På samma sätt som du blir avslappnad av värmen från ett varmt bad, solen när du solar, en knastrande brasa på vintern eller i bastun. Eller som när du djupandas. Kroppen börjar slappna av.

Värmen och det lugna sprakande från ljuset stimulerar örat och områdena runt omkring till att slappna av. Cirkulationen i området kan då strömma lättare, vilket är nog skälet till att man känner sig så mycket klarare i huvudet. Musklerna slappnar av precis som vid massage och annan beröring.

När du slappnar av öppnar sig möjligheten för kroppen att läka sig själv!

Harmonys upptäckt

Harmonys 18 månader gamla son led av öroninfektioner och efter 6 månaders sökande hade hon inte hittat något som hjälpt honom. Med bara fler antibiotikakurer att erbjuda, gav hon till slut upp med att få hjälp hos sonens läkare. Till slut vände hon sig till en naturläkare som tipsade henne om öronljus. Hon blev bestört av detta märkliga och ologiska råd. Men hon hade nått bristningsgränsen och hennes son blev allt mer sämre. Så trots protester från familjen och hennes egna tvivel så bestämde hon sig för att göra ett sista försök med att hjälpa sin gråtande son.

Så hon satte på en film som pojken fick kolla på under tiden som hon placerade ljusen i hans öron och redan efter två minuters behandling med öronljusen satt sonen stilla hela tiden. Hon brände 4 ljus och efter det sov han hela natten för första gången på mycket länge och klagade aldrig på sina öron igen.

Harmony

Min upptäckt

Jag var ett typiskt öronbarn. Alldeles för ofta fick jag vara hemma från skolan på grund av smärtsam öroninfektion. Tyvärr minns jag inte första gången jag blev behandlad av öronljus, men det var inte under en öroninfektion. Däremot minns jag, som alltid lidit av nackont och på grund av ett grovt överbett alltid haft problem med spänd käke, hur avslappnad jag blev och hur mycket min käke och nacke slappnade av.

Detsamma har många i min närhet fått känna på. Efter tonårens pärs med tandställning har överbettet ordnat sig, men den spända käken och nacken infinner sig ändå titt som tätt. Nu allt mer sällan dock på grund av bättre träning, näring, andning och olika avslappningsmetoder. En av de metoderna är just öronljus som någon gång då och då får göra sitt för att få mig att slappna av - särskilt under stressfyllda perioder då jag ofta spänner mig eller vid förkylning då bihålorna får kämpa hårt.

En väninna under barndomen led av tinnitus. Hon blev också behandlad med öronljus och jag minns hur hon efter några veckors regelbunden behandling överlyckligt berättade om hur hon nu sluppit det ständiga tjutandet. (Märk: Det var en tinnitus som inte var orsakad av buller). Hur detta är möjligt kan ingen direkt svara på och kanske inte alla heller får uppleva det. Men en teori som skulle kunna stämma är just att hon började slappna av i området och på så vis fick en ökad blodcirkulation.

Öronljusens historia

Många företag som producerar öronljus skryter om att det är en antik eller ett traditionellt sätt at behandla människor på. Enligt en del kommer konsten från Indianerna och andra påstår att det kommer från Egypten. Men ingen vet exakt vart öronljusbehandlandet kommer ifrån. Att man runt om i olika delar av världen (allt ifrån Mexiko till Östeuropa) har gjort det de senaste hundra åren vet man, men inte mycket mer än så tyvärr.

1505593 261979313954566 648577333 n

Säkert tänkande kring öronljus

Många som är emot öronljus påpekar riskerna med att få allvarliga brännskador i örongångarna när man behandlas. Det är sant att det finns en risk. Men två saker kan hjälpa en att undvika brännskador effektivt:

1: Ej använda öronljus helt gjorda av bivax. Tyvärr finns det risk att bivaxet droppar ner i öronen.

2. Ej använda öronljus som inte har en säkerhetsspets. Denna lilla spets inuti ljuset hindrar all eventuell droppande från att nå örat.

Harmonys öronljusen

Harmony, mamman till sonen med öroninfektion, blev så förtjust att hon efter några år började tillverka dem själv. Numera känd under namnet Doc. Harmony. Hon har gjort behandlingar på över 10 000 personer och aldrig har en olycka/brännskada hänt. "Det är viktigt att följa instruktionerna", menar hon.

Öronljusen är gjorda av ekologiskt bomull. Vilket gör att de brinner saktare, mindre rök och mindre risk för att de ska droppa. De ljusen som de har klätt med bivax droppar mycket mindre pågrund av bomullen i jämförelse med ljus helt gjorda av bivax.

Dessutom har de satt in en säkerhetsspets i alla ljusen! Vilket känns helt klart mycket tryggare.

1468677 265134693639028 708958174 n

Flera av ljusen har även tillsatta eteriska dofter för ytterligare välbefinnande och avslappning.

Något vi också blev så överförtjusta i är att de är handgjorda. Men på ett etiskt och välgörande vis. Inget slavarbete, inget billig kinesisk massproduktion. Vartenda ljus är gjort av familjer som våra egna. Det är kvinnor som vill vara hemma med sina barn men som behöver en inkomst vid sidan av. Det är indianer, bönder, föräldrar som vill ha mer tid till sina barn, unga mödrar eller de som av olika anledningar behöver ett enkelt arbete att utföra hemma eller något vid sidan av sitt andra jobb för att dryga ut inkomsten. Doc. Harmony utbildar personligen dessa i detta finfina hantverk.

workingwithharmony

 

Uppdatering: Tyvärr säljer vi inte Harmonys öronljus längre, men vi om du vill handla öronljus i vår webbutik har vi dessa från BioSun som fungerar på precis samma sätt och har samma höga kvalitet som tidigare nämnda.

Nu över till dig: Har du provat Öronljus någon gång? Vad var din upplevelse om det? Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter i kommentarerna nedanför.

All hälsa till er
Amanda 

Dela artikel:

Amanda Majava

Kontakt

  • Organisationsnr: 559404-7580

  • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

  • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Vi svarar inom 48 h

Mer hos Må Bra Naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 500

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

  • Köpvillkor
  • Bra Länkar
  • Fyndhörna
  • Logga in / Skapa konto
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se