Bli medlem tillsammans med tusentals av nöjda kunder 🤗 och få 10% rabatt på din första beställning 🤫. Missa inte det🥳! (Endast för nya prenumeranter)

PMS är inte normalt

08 apr 2014
PMS är inte normalt

PMS. Ett ord med starka känslor och relationer till. Vissa tänker på vrede, irritation, oro och humörsvängningar, medan andra tänker på sötsug, choklad, finnar, huvudvärk och hjärtklappning. Det finns faktiskt flera olika typer av PMS, så hur en kvinna har det behöver inte alls betyda att en annan upplever PMS på liknande vis.

PMS-A (Anxiety): Yttrar sig först och främst i ångest, humörsvängningar, irritation. 65-75% av alla tjejer med PMS upplever den här typen av PMS.

PMS-C (Craving): Gör att man har ett enormt begär efter sötsaker. När man sedan fått sin sötsak kan det övergå i en överväldigande trötthet, hjärtklappning och huvudvärk.

PMS-D (Depression): Är när tjejens PMS yttrar sig i depression, tillbakadragande och självmordstankar. Ofta kan de känna sig passiva med suddiga tankar och får kanske svårt att uttrycka sig. 23-37% av tjejerna lider av den här formen.

PMS-H: Visar sig i viktökning, vattenkvarhållning, uppblåst mage, ömhet i mage och bröst, svullnad i ansikte, armar och/eller ben.
Så att bara rent generalisera kvinnor med PMS är inte alls särskilt schysst. Kommentarer som "Har du PMS eller?" har nog de flesta fått. Många kvinnor ursäktar också ibland sitt uppträdande med att de har PMS. Det har blivit så oerhört vanligt med PMS att det liksom nästan blivit inflation i ordet, kan jag uppleva det som ibland. Känner ni det så också?

De unga kvinnor som verkligen lider något kolossalt mycket, får inte alltid den hjälpen som de behöver "För alla har ju PMS" resonerar en del. Så långt ifrån sant. Sanningen är att det är långt ifrån alla som har det! Endast 40 % av alla kvinnorna lider av PMS. (Kanske några fler som gör men inte vet om det ;) )

Så varför har en del det och varför har andra inga besvär alls? Varför måste en del stanna hemma från jobb och skola vid PMS?

Kanske kan inte alla bli helt förskonade. Men tänk om besvären ändå kunde lindras?

iStock 000018076345BLOGSIZE

Många läkare i andra länder har börjat ordinera ut tillskott av B6-vitamin som visat sig ha varit bra hjälp för de som lider av PMS. Sund kost, samt vissa mineraler, vitaminer och fettsyror är också till hjälp. Studier har även gjorts där de framkommit att för låga nivåer av det kvinnliga hormonet progesteron också kan vara en orsak till PMS.

Kolla upp eventuella födoämnesallergier, mineralobalanser, hormonobalanser, metallsyndrom och se vad som kan göras åt det. En del har även fått bättre resultat av att stärka sin tarmflora och svälta ut en eventuellt övervuxen candida, samt pigga upp sin sköldkörtel ifall funktionen hos den är lite låg.

Alla är olika och man kan inte säga att detta är det enda rätta sättet för alla! Som vi lärde oss finns det flera olika typer av PMS och många fler olika sorters kvinnor.

Lider du av PMS? Vad har du gjort för att rätta till besvären? Har det hjälpt?

Ingen ska behöva lida av svår PMS. Varför har något som är så normalt (menscykeln) blivit till något så jobbigt. Varför har något så jobbigt blivit så normalt? Varför nöja sig med det?

 

All kärlek
Amanda

pssst...
Mer information finns i häftet: Frisk och Vital som tjej skriven av Peter Wilhelmsson, Ingrid Franzon och Mona Thunander.

Dela artikel:

Amanda Majava

Taggar:

Kontakt

  • Organisationsnr: 559404-7580

  • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

  • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Vi svarar inom 48 h

Mer hos Må Bra Naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 500

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

  • Köpvillkor
  • Bra Länkar
  • Fyndhörna
  • Logga in / Skapa konto
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se