Få ett slut på återkommande urinvägsinfektioner

10 sep 2014
Få ett slut på återkommande urinvägsinfektioner

Att få urinvägsinfektion någon enstaka gång i sitt liv är kanske inte så farligt. Men att få det gång på gång som många kvinnor får visar det kanske är något som inte står rätt till. Riktigt irriterande dessutom!

Det tråkiga är att många inte vet att det går att både förebygga och bromsa när man känner att det är på gång.

Varför får man urinvägsinfektion?

Sjukdomen får man av bakterier som tar sig från urinröret in till urinblåsan. Det kan göra väldigt ont när man ska kissa, man blir dessutom ofta kissnödig och man känner sig allmänt dålig - lite åt influensahållet.
(Observera att vi i denna artikel talar om den lindrigare varianten; blåskatarr. För njurbäckeninflammation, eller när urinvägsinfektionen inte vill ge med sig eller om du är gravid - sök professionell vård!)

Behandlingen man oftast får inom sjukvården är antibiotika. I vissa fall kan antibiotika vara nödvändigt att ta, särskilt om det utvecklats till den mycket allvarligare formen njurbäckeninflammation. Men den har också sina nackdelar. Den dödar inte bara inkräktarbakterierna utan även många av de goda snälla bakterierna som är så viktiga för oss och som jobbar med att bekämpa de dåliga. Detta gör att vi kvickt och lätt samlar på oss andra infektioner eller fler urinvägsinfektioner. Stackars kropp, stackars mage...

Men varför är vi mottagliga för dessa bakterier? Får vi återkommande fall av urinvägsinfektion så är det något kroppen vill tala om för oss. Får vi i oss något som vi inte tål? Hur är miljön och hälsan i vår mage? Har vi tillräckligt med näring i kroppen? Hur står det till med immunförsvaret? För att verkligen gå till botten med orsaken kan det vara bra att få en undersökning av en näringsterapeut eller liknande. 

Bättre alternativ

 • Skulle du känna av att en urinvägsinfektion är på gång, drick rikligt med vatten. (En bra vana du även kan fortsätta med när urinvägsinfektionen gett med sig.)
 • Varma örtteer är skönt och avslappande att dricka. Och precis som vilken infektion som helst så kan kroppen arbeta med att bekämpa inkräktarna bättre om den får tid att vila och ta det lugnt.
 • Vitamin C är något som kan vara bra att alltid ha hemma för att kunna ge kroppens immunsystem lite extra stöd när en infektion är på gång. Då understödjer man kroppens egna försvar och den kan bättre fokusera på att jaga bort inkräktarbakterierna.
 • Många som lider av urinvägsinfektioner har känt att tranbärsjuice har hjälpt. Det kan ha att göra med att den bildar hippursyra som gör urinen surare. Dessutom verkar den skydda mot E-colibakterier i urinröret. Tänk på att det måste vara en sockerfri tranbärsjuice, annars tjänar det inget till! Vi rekommenderar i så fall Tranbärsjuicekoncentrat i pulverform för att få ett rent och hållbart tillskott.
 • Extrakt av gullris är ytterligare något en del använt och känner har fungerat bra.

Uri-Balans

Vi har en suverän produkt från Holistic som heter Uri-Balans som innehåller patenterade CranMax® som är ett extrakt av hela tranbär med skal och frön. Dessutom innehåller den en monosackarid som heter D-mannos. Vad den gör är att se till att bakterierna följer med ut i urinen och på det viset motverka urinvägsinfektionen. Utöver detta innehåller även Uri-Balans pre- och probiotika för att hjälpa till att balansera tarmfloran och stärka slemhinnorna.

Lite knasiga hemmakurer

Ja vad ska man säga, knasiga hemmakurer finns det för allt. Även för urinvägsinfektion. Prova dem om du känner för det eller strunta i det. Men det skadar ju verkligen inte att prova!
Gör ett sittbad med att hälla avsvalnat kokat vatten (kroppstempererad) och äppelcidervinäger i en balja (eventuellt även med 6 dr droppar av eteriska oljan Bergamott och 3 dr Tea Tree) och låt rumpan få vara i vattnet en stund.

lev livet utan urinvägsinfektion

Pausa inte livet för att du fått urinvägsinfektion.. Gör det du kan för att förebygga. 

Var förberedd

Om du vet att du brukar få urinvägsinfektioner. Vänta inte tills det brutit ut med att springa till affären och köpa tranbärsjuice. Bästa resultat får man om man med en gång vid första symtomen börjar kurera sig. Något att ha i sin lilla första hjälpen-kit (du har väl en välfylld första hjälpen låda på ett bra ställe i hemmet?!) är just tranbärskapslar och c-vitamin. Varför inte tänka i förväg också och förebygg, särskilt om du ofta blivit behandlad med antibiotika. (Värt att tänka på om man blivit behandlad med antibiotika, är att bygga upp sig själv med probiotika efteråt.)

 

 

Med kärlek
Amanda

Dela artikel:

Amanda Majava

Kontakt

 • Organisationsnr: 559404-7580

 • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

 • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Vi svarar inom 48 h

Mer hos Må Bra Naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 500

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

 • Köpvillkor
 • Bra Länkar
 • Fyndhörna
 • Logga in / Skapa konto
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se