Bli medlem tillsammans med tusentals av nöjda kunder 🤗 och få 10% rabatt på din första beställning 🤫. Missa inte det🥳! (Endast för nya prenumeranter)

Slipp snuvan i höst

02 sep 2013

Efter sommarens uttåg återvänder vi nu glada och solbrända med fina minnen med oss. Samtidigt som vi har kunnat återfinna våra krafter under den varma och sköna årstiden är det skönt att kunna återvända till de vardagliga rutinerna.

officeworkers small

Men helt plötsligt slår det till, barnen på förskolan har blivit förkylda och innan du själv vet ordet av det så ligger även du i sängen snuvig, hostig och kanske till och med feber. Så typiskt! Men ett klassiskt scenario; det verkar som att det händer för mer eller mindre de flesta. Dock är det långt ifrån alla som stannar hemma utan tvingar sin stackars kropp tillbaka till arbetet.

Finns det något man kan göra för att förebygga att detta sker? Ja, genom att ge immunsystemet rätt stöd. Det bästa sättet att göra det på är genom: näringsrik ren mat, regelbunden motion, frisk luft och glädje. Ja ni har hört det där förut, men det är fortfarande lika sant om inte mer för var dag.

Bara för att alla andra är förkylda betyder inte det att du också behöver drabbas. När starkt nedkylda försökspersoner utsattes för förkylningsvirus var det en del som blev sjuka medan andra förblev friska. Det har alltså med hur kroppen är utrustad till att motarbeta viruset. Blir man dålig är det symtom på ett dåligt immunsystem och obalans i kroppen.

Näringsbrist är en stor orsak till ett försämrat försvar i kroppen. Har man brist på A-vitamin ökar man genomsläppligheten i slemhinnorna och C-vitamin är helt nödvändigt för att stå emot infektioner, fria radikaler och för att arbeta antiinflammatoriskt. Mineralet zink som de flesta känner till i de här sammanhangen är virusdödande och behövs för bildning av antikroppar. Men även andra näringsämnen som folsyra, B6, B12, D-vitamin, järn och selen behövs för immunsystemet. Alla behövs, att överdosera en av dem är sällan lösningen.

Något vi även är helt beroende av är de miljarder bakterier som lever helt i symbios med oss på olika delar i kroppen. Ungefär 80% av immunsystemet sitter i tarmfloran, så det är förståndigt att fylla på med små krigare. Eftersom en livsstil med mycket stress, ihopsläng halvfabrikerad mat, stillasittande arbete och sena kvällar, inte är särskilt förebyggande för tarmmiljön påverkar det även mängden mjölksyrabakterier. De är verkligen nödvändiga för att skapa en miljö där dåliga bakterier och virus inte trivs.

Så se till att fylla på med näringsrik mat och fyll på med kosttillskott (vitaminer, mineraler och mjölksyrabakterier) som stödjer ditt immunsystem så att du kan se fram emot en vacker och frisk höst, inte bara för dig utan för hela din familj.

All kärlek

Amanda

Dela artikel:

Amanda Majava

Kontakt

  • Organisationsnr: 559404-7580

  • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

  • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Vi svarar inom 48 h

Mer hos Må Bra Naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 500

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

  • Köpvillkor
  • Bra Länkar
  • Fyndhörna
  • Logga in / Skapa konto
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se