5 vanor som lyckliga människor gör varje dag

15 feb 2015
5 vanor som lyckliga människor gör varje dag

Har du undrat över vad som gör att det bara strålar om vissa personer? De ser ut att må bra, lyckas med saker och ha friska relationer i livet. Allas liv ser givetvis helt olika ut och alla har olika knep. Men för att bli framgångsrik i sitt eget liv är det viktigt att börja med det mest grundläggande, din hälsa (kost, motion och sömn), din omgivning (relationer, hemmet och jobbet), din sinnestämning (dina tankar, känslor och mål). Så vi har skalat ner det till fem punkter som vi märkt att många som följer mår riktigt bra av och som vi själva förespråkar då vi märkt vilken kvalite vårt eget liv fått. Så vad är det lyckliga människor gör varje dag för att må så bra? Ja bland annat:

1. De börjar varje dag med att dricka

Extra bonus om det är ljummet med lite citron eller äppelcidervinäger i. Om du också börjar med detta kommer du snart märka hur huden blir bättre och eventuellt även få en bättre matsmältning. Det är ett utmärkt sätt att väcka upp kroppen att få saker att börja hända. Du skulle även hjälpa kroppen att bli av med gifter och så kallade slaggprodukter, vilket kan resultera i mindre värk och en slankare figur. En del väljer att följa upp med en grön juice alternativt greens i vatten för att boosta kroppen lite till och på så sätt ge kroppen effektiv och hälsosam näring som ger energi till kroppen. Att dricka mer vatten är en vana som du snabbt kommer märka stora resultat av.

2. De äter frukost, lunch och middag i lugn och ro

Har du en familj är det särskilt de här tillfällena ni kan utnyttja för att samlas och pratas. Låt TV:n förbli avstängd ett tag. Koncentrera dig istället på maten, tugga, känna smakerna, att umgås men också att visa tacksamhet. Var tacksam över maten du äter, släng den inte i dig och tacka för maten (tacka den som lagat maten, den du köpt maten av, Gud eller någon). Ta aldrig mat för given.

3. De rör på sig och se till att gå ut utomhus varje dag

Alla har inte fördelen att jobba utomhus, men försök ändå pressa in i schemat lite tid till att gå ut utomhus. Ut och gå, andas, sträck på dig, få lite solljus. Även om det regnar kan det vara skönt att bara komma ut och andas lite. Skulle du av någon anledning inte ha möjlighet att gå ut, (vilket förhoppningsvis bara är tillfälligt), öppna fönster och vädra, andas djupt, blunda och njut. Använd den här lilla stunden till att tänka positivt, sådant som du är tacksam över och ge kroppen lite motion.

4. De äter hälsosam mat som berikar kroppen

Tillsätt hälsosam mat varje dag som du vet din kropp mår bra av: sallader, smoothies, superfruits, greens, fröer, nötter, frukter m.m. Försök att undvika livsmedel som bara är till belastning för kroppens utrensningsorgan. Som vete, komjölk i för stora portioner, socker (och andra sötningsmedel) och konserveringsmedel.
Ett tips: Börja varje måltid med en stor grönsallad innan du äter huvudrätten.

5. De varvar ner en stund innan läggdags

Prova även du att stänga av elektroniska apparater, lägga ifrån dig mobilen (ha den inte i närheten av sängen när du ska sova), sluta med alla måsten och se till att det är undanröjt i ditt hem för en ny morgondag. Läs, drick en kopp te, tänk positivt om dagen som varit – vad du lärt dig, vad du är tacksam för (skriv gärna ner) och gå och lägg dig lite tidigare än du tror räcker.

Önskar även dig lycka, hälsa och glädje
Amanda 

Dela artikel:

Amanda Majava

Taggar:

Kontakt

  • Organisationsnr: 559404-7580

  • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

  • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Vi svarar inom 48 h

Mer hos Må Bra Naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 500

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

  • Köpvillkor
  • Bra Länkar
  • Fyndhörna
  • Logga in / Skapa konto
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se