Sanningen om hälsa och välmående

18 aug 2020
Sanningen om hälsa och välmående

Tyvärr har vi i västerländska delar av världen tränats att se vår kropp som en maskin. Med separata delar som går att byta ut om de blir trasiga, skruva åt om de blir lösa och skrota när de blir rostiga.
Men det är verkligen inte så vi fungerar. Vi är biologiska varelser där allt samverkar i kroppen, materia och energi.

Tvärtom har den maskinella synen egentligen bara orsakat mer än sjukdom. Det har lett till att människor har skickats runt inom sjukvården till de olika avdelningarna utan att verkligen få reda på vad som är felet.

Så vad är en sjukdom?

Det har definierat som närvaro av ohälsa, eller frånvaro av hälsa.

Men om det är frånvaro av hälsa som bidrar till en sjukdom så måste man ju fråga sig vad är det som bygger upp hälsa eller ohälsa?

Som biologiska varelser styrs vi av materia, men även energier som vi inte kan se och ta på (precis som en CD-skiva som har både en hårdvara men också frekvenser i form av ljud som vi inte kan se men höra).
Dessutom har vi mängder av organismer som antingen lever i symbios eller dysbios med oss och vi måste komma ihåg att de olika delarna, organen och funktionerna har antingen direkt eller indirekt påverkan på en annan del.

Det här gör att vi inte kan plocka isär oss, vi måste arbeta med hela kroppen, både den biokemiska och muskulära, såväl som sinnet, tankarna och känslorna om man ska kunna uppnå hälsa.

Ju mer man lär sig om kroppen - desto mer inser man att så som vi tränats att tänka i skolan eller av sjukvården inte ger oss hela bilden.

För att skapa sjukdom behövs faktorer som bidrar till sjukdom. Dessa faktorer belastar och stjäl energi. Det kan handla om näringsbrister, felaktig tarmflora, inklusive patogena bakterier, svamp och parasiter samt försurning och förgiftningar.

Även här hänger det ihop. För vår näringsstatus är den som avgör vilken typ av bakterier eller andra mikroorganismer som växer till sig.

Hitta orsakerna till ohälsa

Så genom att fokusera på att hitta orsaken och att stärka det friska (inte det sjuka) kan man uppnå en bestående och god hälsa! Kommer man inte åt orsaken till ohälsan så dyker det tids nog bara upp ett ännu jobbigare symptom.

Vi som jobbar med funktionsmedicin rekommenderar alla att gå till orsaken problemet och sedan bygga upp. Tänk dig att du har en övervuxen och smutsig trädgård full med skrot där du vill skapa en vacker och hälsosam trädgård. Inte börjar du med att odla grönsaker? Nej, först börjar du med att rensa bort allt skrot och ogräs som inte ska vara där. Efter det vill du förbättra jorden så du får en bra grogrund för det du har tänkt odla. Det samma gäller med vår hälsa. Vitaminer och mineraler i all ära men har vi toxiner som belastar, en felaktig bakterieflora eller till och med parasiter, amöbor eller jästsvampar så måste vi först eliminera dessa. Efter det kan vi börja skapa en god grund för kroppen genom att bygga upp en bra flora och balansera pH-värdet (I den här processen kommer även våra känslor och tankar in, men mer om det i ett framtida inlägg) för att sedan kunna bygga upp med rätt näring som vi behöver för att må bra, hålla oss friska och förebygga sjukdomar.

- Läs mer: "Funktionsmedicinen som hjälpte mig"

För att ta reda på om man har tungmetaller i kroppen kan man göra en hårmineralanalys; om man däremot har parasiter eller liknande finns det bra test man kan skicka in där man kan få resultat svart på vitt, samt vilka naturliga medel som kan hjälpa till att döda dem. Det samma gäller med candida albicans som tyvärr så många som nästan var tredje svensk har överväxt av och som ger diffusa symptom som huvudvärk, trötthet, uppsvälldhet, magont m.m. Tyvärr blir symptomen bara värre och värre för varje år man går med sådana här mikroorganismer utan att göra något åt dem.

- Läs mer: Tarmrening - början till en bra hälsa!

Så bestäm dig nu en gång för alla att bli av med toxiner och patogena mikroorganismer!

Fokusera på och stärk det friska

När det här väl är gjort kan man skifta fokus helt till att stärka funktionerna, med andra ord, fokusera på det friska.

Du vårdar kroppen (bygger upp och tar hand din vackra trädgård) genom att:

 • ha rätt balans av näring,
 • ha en bra miljö för de rätta bakterierna och för våra celler
 • tillföra tillräckligt med syre (andas rätt med näsan och buken),
 • tillföra tillräckligt med vätska,
 • stretcha för att öka och hålla energiflödet igång
 • använda och stärka musklerna,
 • tänka positiva bra tankar som bidrar till härliga känslor (lycka, glädje, kärlek, ro),
 • vila och återhämta dig,  
 • omge dig med ljus, musik, färg och välgörande dofter som är andra viktiga essenser för vår hälsa och liv

Må Bra
Amanda Majava

Dela artikel:

Amanda Majava

Kontakt

 • Organisationsnr: 559404-7580

 • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

 • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Vi svarar inom 48 h

Mer hos Må Bra Naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 500

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

 • Köpvillkor
 • Bra Länkar
 • Fyndhörna
 • Logga in / Skapa konto
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se