Bli medlem tillsammans med tusentals av nöjda kunder 🤗 och få 10% rabatt på din första beställning 🤫. Missa inte det🥳! (Endast för nya prenumeranter)

Så väljer du rätt sorts juicemaskin

28 apr 2020
Så väljer du rätt sorts juicemaskin

Att kallpressa eller juica sin egen grönsaksjuice är ett enkelt sätt att få i sig mycket näring som kroppen lätt kan ta upp. Då man har juicat bort fibrerna går det som är kvar, enzymer antioxidanter, vitaminer samt mineraler, lättare ut i kroppen. Det här ger matsmältningen vila, samtidigt som du får den näring du behöver. 

Måste man ha en juicemaskin?

Självklart behöver man inte ha en juicemaskin för att kunna leva ett hälsosamt liv. Vill du bara ha en grönsaksjuice någon gång då och då kan du lika gärna köpa färdiga kallpressade grönsaksjuicer eller mixa i blendern och sila via en nötmjölkspåse (som när du gör mandel- eller cashewnötsmjölk).

Men om fasta är ett återkommande inslag i ditt liv, om du vill börja varje dag med en juice, eller kanske ersätta de pastöriserade fruktjuicerna från butiken till barnen med något bättre, då kan det vara väldigt skönt att ha en juicemaskin hemma.

Funderar du på att köpa en juicemaskin är det viktigt att läsa på innan. Det är en investering så då kan du också investera lite tid till att undersöka vilken typ av juicemaskin som passar dig bäst.

Här kommer en kort jämförelse mellan de tre vanligaste sorterna av juicemaskiner i Sverige i dag.

Råsaftscentrifug

Den snabbaste metoden och också billigaste maskinerna på marknaden, då den är mycket billigare att tillverka och bygga.

En fördel är att de ofta har ett stort inmatningsrör vilket gör att tiden för att förbereda minskar.

centrifug bz 2

Men nackdelen är, förutom att de har väldigt hög ljudvolym, att juicen blir uppvärmd då förlorar en hel del näring – som värmekänsliga enzymer – i juicen. Det här försämrar kvaliteten och hållbarheten, och det är kanske inte därför du ville ha en juicemaskin – bara för drickandets skull utan för att du ville ha det höga näringsinnehållet

Även om de är bra för stora hårda frukter och grönsaker fungerar det tyvärr sämre med gröna blad som spenat och vetegräs. Det är synd, då du kanske liksom jag vill få ut mesta möjliga näring av de gröna bladen i juicen.

Slow Juicer

I en slow juicer pressas grönsakerna och frukterna i en vals för att kunna extrahera juicen. Det här gör att det knappt tillförs någon värme i processen alls, och enzymer, antioxidanter, vitaminer m.m. hålls intakta. Dessutom fungerar de bra både för hårda grönsaker liksom med bladiga gröna blad och vetegräs.

slowjuicer bz

I jämförelse med en centrifug tar det längre tid och man kan behöva skära en del frukt och grönsaker i lite mindre bitar innan man stoppar ner dem i inmatningsröret. Men en bra slow juicer av hög kvalité som inte kärvar sig tar inte så lång tid att man stör sig nämnvärt på det.

Förutom juice kan de flesta slowjuicer också göra mötmjölk.

VSJ843RS

Det finns två sorters slowjuicer, en är vertikal och tar upp mindre plats.

Den andra är horisontal och tar upp lite mer plats, men snäppet mer versatil då den också kan göra nötsmör, sorbet, babymat och pasta – vilket är supersmidigt.

 

J8227 500

Twin Gear Juicer

Det här är bland de dyraste juicemaskinerna på marknaden. Den har två roterande valsar som pressar juicen. De är bland de bästa för att få ut maximalt med näring från grönsakerna och är de bästa när de kommer till gröna blad och vetegräs. Är du och din juicemaskin oskiljaktiga, juice är ditt liv och det inte går en dag utan att du skördar av din vetegräsodling för att dricka – då är detta juicern för dig. Men kanske lite väl lyxigt för någon som bara använder sin maskin några gånger i månaden.

Vilken sorts juicer ska du investera i?

Det är helt upp till dig och ditt behov och vad du har ekonomi till att investera i.

Först och främst skulle jag rekommendera dig till att använda det du har hemma – fråga en granne eller släkting om de har en juicemaskin de inte använder, eller leta upp någon second hand. Kan du på det här viset komma över en mycket billig juicemaskin och dessutom hindra att den bara blir utslängd, så skulle det vara det allra bästa.

Men känner du att du vill investera i en bra juicemaskin och att du ofta kommer använda den. Då skulle jag rekommendera en slow juicer. Inte bara för att det är den dyraste (med undantag av twin gear) och för att det är den typen som vi säljer, utan för att den är överlägset bättre än en råsaftcentrifug. Jag talar av egen erfarenhet då jag har använt båda sorterna.

 Har du bestämt dig för att investera i en slow juicer? Då kommer vi nu till nästa fråga.

Vilket märke ska man välja?

 Det finns många bra märken. Vi har valt att sälja Omega juicemaskiner därför att de är av mycket hög kvalitet och bland de bästa och mest populära på marknaden, med oerhört lång garanti. År efter år vinner någon av deras juicemaskiner titeln ”årets bästa juicer”.

 Slow Juicers from Omega extraherar 20-30% mer juice än andra och är bland de absolut bästa på gröna blad och vetegräs. De har en stark men ändå tystgående motor.

 Med detta i beaktande är ändå inte priset så väldigt dyrt när allt kommer omkring sig.

 Det är alltså inte för inte vi valt att ta in Omega juicemaskiner i vårt sortiment.

Må Bra och Önskar dig lycka till med ditt val av juicemaskin
Amanda Majava

 

Dela artikel:

Amanda Majava

Kontakt

  • Organisationsnr: 559404-7580

  • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

  • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Vi svarar inom 48 h

Mer hos Må Bra Naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 500

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

  • Köpvillkor
  • Bra Länkar
  • Fyndhörna
  • Logga in / Skapa konto
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se