Varför nyårslöften inte fungerar & hur du blir undantaget som når dina mål!

08 feb 2015
Varför nyårslöften inte fungerar & hur du blir undantaget som når dina mål!

Att ha mål är oerhört viktigt för att kunna sträva framåt i livet, förbättra sig själv och sin vardag och nå någonstans. Det är mål som leder någonstans bättre, vare sig det handlar om hälsa, arbete, familjeliv, ekonomi eller annat. För att nå dessa mål skapar de flesta nyårslöften, i samband med ett nytt år. Eller så lovar man sig en nystart från och med måndag eller månaden efter. Vid det här laget (i slutet av månaden) har många tyvärr fallit tillbaka till gamla vanor. Varför?

Framförallt två skäl:

1. Målen eller löftena är negativa: "Jag ska sluta röka!", "Jag ska gå ner x kg!" o.s.v

2. Målen eller löften är alldeles för släta, inga detaljer om hur man ska gå tillväga eller s.k. delmål.

Vad kan man göra för att få målen/löftena att hålla inte bara en vecka, månad eller ett år utan för livet?

Först och främst. Fundera över vad det är du verkligen vill? Du vill sluta röka, varför? Vad finns det för fördelar, nackdelar med det du vill åstadkomma. Och gå till kärnan. Om du vill sluta röka så kanske det egentligen är för att du vill ha bättre livskvalité, inte vara beroende, må bättre, vara ett bra exempel för dina barn. Fundera igenom på samma sätt med vad det är som du har som önskan, vare sig det handlar om förbättrad hälsa, arbetssituation eller familjeliv. Gå sen vidare till HUR du ska genomföra det.

Tänk positivt. Istället för att tänka på vad du går miste om "Rökning", fokusera på det du får. Det här gäller allt. Har du som mål att gå ner i vikt fokusera inte på vikten eller på allt du inte får äta eller hur mycket du MÅSTE träna. Utan fokusera på allt du KAN äta, och all annan positiv förändring du lägger märke till (ex. bättre hud, mindre gasig mage, bättre kondition).

Istället för att tänka: "Jag ska gå ner 15 kg i vikt", tänk "Jag vill leva mer hälsosamt och ta hand om min kropp genom att äta mer hälsosamt gott, göra roliga aktiviteter helst 3 gånger i veckan o.s.v."

"Ingenting är omöjligt" som Gunde Svan försökte intala svenska folket på 90 talet och han har så rätt!

Det är oftast vår egen inställning som sätter krokben och vår egen attityd som avgör resultatet.

Så för att sammanfatta: När du vill bryta en gammal vana, fokusera inte på den gamla vanan utan på det nya som du lägger till. Vill du förbättra ditt liv på olika sätt försök se allt du verkligen vinner på det och inte på det du tycker att du går miste om.

Är ditt mål att gå ner i vikt och du en fredagkväll föll för pizzan? Bli inte för bekymrad eller orolig över det. Se till istället att du samtidigt gör en STOR grönsallad som du äter INNAN pizzan och ät en smaskig avocado-chokladmousse till efterrätt så ska du se att det inte var hela världen. Allt blir vad man gör det till. En ny vana är inte något som man kan lägga till över en natt! Men fortsätt att sträva efter det du vill och du kommer nå dit! Vi är helt säkra på det, men fortsätt att lägga till bra saker i vardagen.

Med det i tankarna kommer vi nu framöver då och då lägga ut positiva affirmationer på nyhetsbrev, hemsida, facebook och instagram som du gärna får ladda ner så du ofta kan intala dig positiva ting! Tankens kraft är nämligen oerhört viktig och stark.

Nu över till er: Hur gör ni för att få in nya vanor i livet, nå era mål och få löften att fungera? Det hade verkligen varit roligt och höra hur ni gör. Så dela gärna mer er till oss och andra med kommentarer här nere. Eller håller ni inte med om det som vi resonerat om i det här blogginlägget? Det är minsann lika intressant att höra så kommentera gärna mer era synpunkter.

Önskar er framgång med nya hälsosamma vanor som kommer ge mer glädje till livet
Amanda

Dela artikel:

Amanda Majava

Kontakt

  • Organisationsnr: 559404-7580

  • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

  • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Vi svarar inom 48 h

Mer hos Må Bra Naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 500

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

  • Köpvillkor
  • Bra Länkar
  • Fyndhörna
  • Logga in / Skapa konto
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se