Bort med plasten!

20 apr 2015
Bort med plasten!

Den har varit en av våra käraste och mest praktiska vänner i hemmet på alla möjliga områden men på senare tid har fler och fler blivit medvetna om det skadliga inflytande den har haft på oss, kanske helt utan att vi har haft en misstanke om det. Därför börjar det bli vanligt att klippa banden och skaffa sig andra, bättre vänner som enbart påverkar oss positivt. Vad är det du och jag bör göra oss av med? Plast.

Plast i kontakt med exempelvis mat, i synnerhet när den värms i microvågsugn (en apparat som för övrigt bör undvikas så gott det går), har visat sig föra över ämnen som ftalater och organofosfater - hormonrubbande och cancerframkallande ämnen. Dessa orsaker i längden en mängd olika kroniska sjukdomar då vår kropp inte har några mekanismer för att bryta ned och avgifta oss från dessa ämnen.

Det är klart, det är nästintill omöjligt att komma undan att använda plast över huvud taget. Det finns dessutom bättre och sämre sorter. Man behöver kanske inte göra sig av med varenda plastback, galge, eller elektronisk pryl direkt, men det finns områden som är prioriterade, där man kan byta ut det successivt. Plastlådor och verktyg som kommer i direktkontakt med mat kan exempelvis bytas ut mot glaslådor, glasburkar och träverktyg. Undvik även att köpa leksaker, nappflaskor och annat som innehåller plast till ditt barn som ofta biter och slickar på saker.

Du kan även påverka genom den mat du köper; kanske det finns ett alternativ som kommer i glasburk i stället för plast. Köper du nya tops, eller annan förbrukningsvara, kanske de finns i något bättre material. Tandborstar med bambuskaft och komposterbara strån av nylon kan du enkelt beställa här.

Så satsa även långsiktigt på en bättre hälsa, både för dig och kommande generationer, genom göra medvetna val när du packar nästa lunchlåda till jobbet, köper en ny vattenflaska eller plockar en olivburk från butikshyllan.

Nu över till dig: Vad har du för tankar kring "plastbantning"? Vilka åtgärder har du och din familj gjort hemma för att minska på plasten och framtida plastkonsumtion? Dela gärna med dig av dina tankar, känslor, åsikter och tips här nere i kommentarerna.

Lycka till!
Timo

Dela artikel:

Amanda Majava

Kontakt

  • Organisationsnr: 559404-7580

  • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

  • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Vi svarar inom 48 h

Mer hos Må Bra Naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 500

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

  • Köpvillkor
  • Bra Länkar
  • Fyndhörna
  • Logga in / Skapa konto
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se