Bli medlem tillsammans med tusentals av nöjda kunder 🤗 och få 10% rabatt på din första beställning 🤫. Missa inte det🥳! (Endast för nya prenumeranter)

Månadens Inspiratör: Helhetshälsa

19 jan 2015
Månadens Inspiratör: Helhetshälsa

Det var en vacker solig höstdag som vi svängde upp och parkerade bilen intill den gamla lanthandeln i Borghamn som numera inhyser Helhetshälsas kontor och produktionsanläggning.

Alla ska få vara med

Vi välkomnas med en smaskig och mättande vegetarisk lunch i köket. Varje dag lagas det en god hemmalagad vegetarisk lunch för personalen som sen samlas runt ett intressant format (på ett sätt som gör att alla syns lika mycket) bord för att äta, samtala och umgås. Denna harmoniska miljö gör att personalen trivs både med sitt arbete och med varandra. Även konferensbordet är formad enligt samma tydliga budskap – runt för att alla är lika värda på företaget och ska höras och ses lika mycket.

Helhetshälsa är verkligen pionjärer och föredömen med att skapa en trivsam personalmiljö. Och trivas - det verkar de verkligen göra på sitt arbete!

 

vegolunch helhetshalsa 

"Högsta möjliga renhet."

Efter lunchen blir vi guidade av Karin, en av Helhetshälsas kemister. Hon guidar oss bland maskiner av alla dess slag. Men det som imponerar på oss mest är att de inte vill använda sig av "smörjmedel", som annars används för att göra att råvaran ska ta sig genom maskinen smidigt. Processen blir lite svårare, man måste nämligen plocka isär och rengöra oftare vilket gör att det går långsammare. Men är inte det något eftersträvansvärt? Äntligen ett företag som satsar på "KVALITET framför Kvantitet".

Genom att ha hand om produktionen själva, med något undantag, gör de att de kan ha full kontroll på att produkten de framställer lever upp till deras höga krav.

Dessutom har de skippat allt som har med tabletter att göra för att inte behöva beblanda sina fina kosttillskott med bindnings- och glansmedel och liknande som behövs för att göra en tablett. Istället använder de sig av vegetabiliska kapslar, inte gelatinkapslar).De föredrar också att ha sina kosttillskott i pulverform framför flytande, då flytande oftast kräver konserveringsmedel och sötningsmedel m.m. för att får det att gå ner i halsen. Men med pulver kan man lättare komma undan utan det behöver smaka så oerhört sött eller ha konserveringsmedel. Dock brukar många tillsätta klumpförebyggande medel, men även det har Helhetshälsa låtit bli att göra. Det innebär att man kanske få vispa lite mer, men vad gör det i det stora hela?

lunchhoshelhetshalsa bw 

Berika inte Belasta

Det är inte bara en fin och genomtänkt produktionsanläggning med mysigt och hemtrevligt kontor, utan väl genomtänkta kosttillskott med mycket kunskap och efterforskningar bakom. Kosttillskotten är ur en miljö- och hälso- och etisk synvinkel till så minimal belastning som det bara går. Och är inte det vad vi verkligen vill ha när vi investerar i vår hälsa? Kosttillskott som varken djur eller naturen farit illa av, som är producerade lokalt i Sverige och som inte innehåller något onödigt för vår kropp - utan bara berikar.

timovidrundabordet

Upptaget

Det är med ett leende som vi ser tillbaka på vårt studiebesök på Helhetshälsa och det finns så mycket mer att säga om dem. Men egentligen talar produkterna för sig själva.
Under årens lopp som vi på olika sätt har arbetat med Helhetshälsa har vi alltid varit nöjda och belåtna då våra kunder samt patienter har känt positiv effekt. För personligt bruk väljer vi många gånger Helhetshälsa i första hand.

En del reagerar på att produkterna verkar ha en låg dosering, men det verkar inte av erfarenhet vara något större hinder. I många fall kan det till och med vara en fördel. För Helhetshälsa har nämligen satsat på att ha lättupptagliga bindningar som lättare tas upp av kroppen. Som exempel kan nämnas kalciumkarbonat som ofta används i många produkter. När Kalciummineralen binds tillsammans med karbonat får det plats mer kalcium i själva kapseln eller tabletten men karbonaten håller fast vid kalciumet hårdare vilket gör det svårare för kroppen att ta upp kalciumet. Binder man det istället med citrat tas kalciumet enklare upp av kroppen men tyvärr får man inte plats med lika mycket kalcium i kapsel... Men om mer tas upp så kanske inte det gör något? Eller vad tycker ni?
Om inte annat så är det helt säkra produkter att inta!

sabinapackar bw

"HELHETS-Hälsa"

Det finns mycket man skulle vilja säga om detta företag som så noggrant tänkt på varenda detalj, inte bara råvara till slutprodukt, utan även på kontoret, möblerna, maten, principen om att undvika övertid så mycket det bara går, wi-fi- och mobilfri miljö – ja allt för att de verkligen ska leva upp till sitt namn. Helhet och hälsa genomsyras överallt i detta lilla pittoreska hus.

Det här är bara några godbitar som vi tagit upp i detta reportage. Prova själv så får du se vad du tycker. Vi är stolta över att ha Helhetshälsas produkter i vår butik, bland andra leverantörer som vi noggrant har handplockat för deras kvalité och effekt.

Har du provat Helhetshälsas produkter någon gång, vad anser du om dem? Har du genom åren fått någon favorit?

byebyehelhetshalsa

Med kärlek
Amanda 

Dela artikel:

Amanda Majava

Taggar:

Kontakt

  • Organisationsnr: 559404-7580

  • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

  • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Vi svarar inom 48 h

Mer hos Må Bra Naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 500

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

  • Köpvillkor
  • Bra Länkar
  • Fyndhörna
  • Logga in / Skapa konto
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se