Bli medlem tillsammans med tusentals av nöjda kunder 🤗 och få 10% rabatt på din första beställning 🤫. Missa inte det🥳! (Endast för nya prenumeranter)

Hälsoinspiratör: Madelene Lennartsson – Cleanlifestyle.se

17 mar 2020
Hälsoinspiratör: Madelene Lennartsson – Cleanlifestyle.se

Kändes dags att damma av vårt segment på bloggen där vi tipsar om härliga hälsoinspiratörer som vi vill uppmärksamma. 

Madelene som driver Cleanlifestyle.se är en sådan sann inspiratör. Ni som kanske redan följer henne vet att hon inte bara delar recept som inte bara är hur goda och hälsosamma som helst men också riktigt vackra. Men vem är denna drivande kvinna bakom kanalen, som på kort tid vuxit till många tusentals följare. Jag fick möjligheten att ställa några frågor till henne och tror att du kommer tycka hennes var är både intressanta och ... ja just det: inspirerande!

Madelenes hälsoresa

MåBra Naturligt: Hej Madelene, Så roligt att du ville ställa upp på en intervju här hos oss. Vi har följt dig nu ett tag på både din härliga instagram men också youtube kanal där du alltid så realistiskt inspirerar till hälsosammare vanor. Först är vi så nyfikna på att höra hur du började din hälsoresa?
Madelene: Jag har alltid varit en riktig godisråtta, älskat godis, choklad, chips och snabbmat. På gymnasiet köpte jag godis varje dag i skolans kiosk. Jag slutade även med fotbollen då jag tyckte att jag inte hade tid. Jag är helt säker på att resultatet av stress i skolan, mindre motion, icke så näringsrik mat och mycket socker gjorde att jag utvecklade Ulcerös kolit (en autoimmun inflammatorisk tarmsjukdom).
Min enda kostrekommendation jag fick från min läkare var att jag skulle sluta dricka mjölk. Jag åt sedan precis som vanligt, vilket också resulterade i ett antal kortisonkurer. Därefter började jag äta en immundämpande medicin för att lugna immunförsvaret i tarmen och det hjälpte, men jag var inte helt bra. Jag blödde från tarmen under perioder och testade efter några år glutenfri kost. Det gjorde att tarmen lugnade sig ytterligare men den var fortfarande inte helt bra. Jag blödde i perioder och hade ingen energi. Jag fick järndopp vid ett antal tillfällen för att ligga på normala nivåer. Detta pågick från och till i totalt 13 år fram till januari 2018.

MåBra Naturligt: oj vilken resa! Hur gjorde du för att bli medicinfri?
Madelene: Jag behövde en förändring och började läsa på om inflammationer. Jag hörde talas om något som kallades för Gröna kuren, som har för syfte att reducera sockersuget/beroendet, humörsvängningar, trötthet och lugna magen, vilket var mina huvudsakliga problem. Men kuren har även fler hälsofördelar.
Jag började även med periodisk fasta. Den innebar att min tarm fick vila 18 timmar per dygn och att den under de resterande 6 timmarna fick ta hand om maten.
Den Gröna kuren tillsammans med den periodiska fastan gjorde att mina höga inflammationsvärden i min tarm försvann. Vilket resulterade i ett helt nytt liv, min energi var tillbaka och jag mådde hur bra som helst (på alla plan)!

MåBra Naturligt: Fantastiskt vad kostförändringar kan göra så stor skillnad, det är verkligen inspirerande att höra vad du gjort för att bli så frisk som du är idag.
Men får vi fråga vad det var som blev drivkraften bakom att du startade cleanlifestyle.se?
Madelene: Min enda drivkraft är att inspirera andra. Alla som har livsstilsrelaterade sjukdomar, men något som ligger mig extra varmt om hjärtat är barnfamiljer. Jag vill inspirera föräldrar att lägga en hälsosam grund till sina barn, som barnen kan få med sig resten av sitt liv.

MåBra Naturligt: Underbart att höra, det är verkligen viktigt att lägga en grund i tidig ålder. Men från det ena till det andra, du håller på att läsa till Livsstilsrådgivare, berätta vad innebär det?
Madelene: Jag började för att läsa för att jag ville få mer kunskap inom området. Kortfattat läser man om näringslära, livsstil, livsmedelskundskap, stress, motion och övergripande beroendeproblematik. Just nu ligger studierna på is då livet kommit mellan, men planerar för att starta upp snart igen.

gluitenfria Chiabröd

Veganska Chiabröd som också är utan mjöl, mjölk och nötter!

Madelens kostfilosofi

MåBra Naturligt: Att kosten är grunden för hälsa är något vi ofta pratar om här på bloggen. Men hur man ska äta finns det många tankar och filosofier om. Madelen skulle du berätta lite om din kostfilosofi och hur du kom fram till att det var så du mådde bäst av att äta?
Madelene: Det är viktigt att komma ihåg att alla kroppar är olika och behöver inte må bra av samma saker. Jag tror att det är viktigt att äta så näringsrik mat som möjligt, i varierade färger och hitta de livsmedel man mår allra bäst av. Min kropp har lärt sig den hårda vägen, jag känner direkt när maten hamnar i magen om det är något jag skulle struntat i att stoppa i munnen.
När du ätit en måltid, ställ dig frågorna: Har jag energi eller trött? Hur känns magen? Är den lugn/orolig/uppblåst? Hur känner jag mig överlag? Det är inte vanligt att man stannar upp och känner efter hur man mår men det är något man kan lära sig.
Jag mår allra bäst av en antiinflammatorisk lågkolhydratskost. Vilket innebär mycket grönsaker, bönor, nötter, fröer, lite fisk, ägg och ibland kyckling. Helt enkelt så naturliga och oprocessade livsmedel som möjligt.

MåBra Naturligt: Håller verkligen med om att alla är olika och mår bra av olika saker, något vi ofta tar upp med kunder som kommer till vår klinik. Men att äta en anti-inflammatorisk kost är något vi märkt de allra flesta mår bra av. Underbart att du har hittat en kost som både läker och stärker din kropp - samt att den verkar väldigt god. Det förstår vi från dina bilder du lägger ut på recepten du skapat. Ja både dina bilder och ditt budskap är oerhört tilltalande. Men hur ser verkligheten ut bakom kameran. Hur ser en vanlig dags måltider ut?
Madelene: Jag skulle säga att maten jag äter bakom kameran inte är lika snyggt tillfixad som den som syns på bilderna. Annars är den samma. Då här kan en dags måltider se ut:

 • Lunch: Ugnsrostade grönsaker, en kålsallad och böngryta
 • Mellanmål: Fröbullar/fröknäcke med nötsmör/växtbaserat smör och en avokado/kokt ägg
 • Middag: Varm sallad med kikärtor och en kålsallad
 • Snacks: En bit mörk egengjord choklad eller nötter/frön

IMG 9548

Madelenes favorit knäckebröd

Att få familjen på samma plan

MåBra Naturligt: Låter mycket gott. Många tycker det är svårt att få barnen att äta hälsosamt och du har lyckats med inte bara det men att också ha med dina barn i själva matlagningen. Det är så härligt att se på dina youtube filmer när du och barnen lagar mat tillsammans, det är väldigt äkta. Vilka tips skulle du vilja ge föräldrar som försöker motivera barnen att välja grönsaker och skippa godis?
Madelene: Det bästa tipset är att aldrig börja med godis (haha). Det har än så länge varit ett vinnande koncept i vår familj. Vi har inte infört något lördagsgodis, det är därför inte heller något de frågar efter. Vi äter istället vid utvalda tillfällen när vi vill mysa till det lite extra t ex. grönkålschips, saltade nötter, mörk choklad (90%), frystorkad frukt och ibland egenpoppade popcorn.
Det är aldrig försent att få barnen att äta mer grönsaker. Hemligheten är att aldrig ge upp, jag har serverat om och om igen. Att mina barn äter mycket grönsaker är inte slumpen, jag har kämpat.

MåBra Naturligt: Bra jobbat! Tack för att du berättar ärligt. Barn är en sak, men hur är det med din sambo? Äter han likadant som du?
Madelene: Absolut inte! (Haha). Jag har ätit i stort sett precis likadant som honom under många år. Vi har delat en chipspåse i soffan, ätit mycket lösgodis och glass tillsammans. Därför blev det även en väldigt stor omställning för honom när jag ändrade min kost. Även om vi ibland inte lagar samma typ av mat, så har vi alltid lagat mat från grunden. Vi har inte använt mycket halvfabrikat och de har även minskat ytterligare efter min omställning. På veckorna äter vi ganska olika då vi båda lagar matlådor till oss själva och barnen får någon form av blandning på kvällarna. Men vi äter i stort sett samma mat på helgerna fast jag plockar bort de kolhydratrika livsmedlen.
MåBra Naturligt: Jag kan dock inte tänka att någon kan säga nej till dina fantastiska kreationer. Vegansk Tacokväll, liksom, hur underbart som helst!

IMG 0149

Helt oemotståndliga chokladisnickers utan socker

Kosttillskott


MåBra Naturligt: Äter du kosttillskott? Vilka kosttillskott och varför har du valt dem?
Madelene: Jag slarvar men har som ambition att bli bättre på att trycka i min D-vitamin och Omega-3. Vid behov använder jag probiotika/prebiotika för magen.

5 tips

MåBra Naturligt: Till sist skulle du vilja dela med dig av dina topp 5 tips till ett hälsosamt liv:
Madelene:

 1. Näringsrik mat
 2. Motionera
 3. Stressa mindre
 4. Sömn
 5. Gör roliga saker

Stort tack Madelene för att du ställde upp på en intervju! Ännu ett bevis på att det finns hopp! Du kan må bra. Men din hälsa är i DINA händer!
Följ gärna Madelene på hennes kanaler:

Hemsida: www.cleanlifestyle.se
Instagram: www.instagram.com/cleanlifestyle.se
Facebook: www.facebook.com/cleanlifestyle.se
Youtube: www.youtube.com/c/CleanLifestyleMadeleneLennartsson 

Önskar dig en hälsosam vecka
Må Bra
Amanda Majava

Dela artikel:

Amanda Majava

Kontakt

 • Organisationsnr: 559404-7580

 • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

 • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Vi svarar inom 48 h

Mer hos Må Bra Naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 500

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

 • Köpvillkor
 • Bra Länkar
 • Fyndhörna
 • Logga in / Skapa konto
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se