Så kommer du igång med naturlig hudvård

10 jul 2018
Så kommer du igång med naturlig hudvård

Det kan tyckas vara dyrt med en naturlig hudvårdsrutin när man går in på hälsokosten och kollar alla dessa ”naturliga eko schamporna och tandkrämen”.

Men det behöver inte vara dyrt.

Faktiskt var det just bristen på pengar som fick mig själv att verkligen ta steget över till en 100% naturlig hud- och hårvårdsrutin. Jag kunde helt enkelt inte köpa schampot jag hade slut av.
Jag kollade i mitt skafferi vad jag hade hemma och började googla. Sedan dess måste jag säga att de pengar vi lagt ner på hud- och hårvård är en struntsumma i jämförelse med den, ändå rätt blygsamma, rutin jag hade innan.

Naturlig hudvård blir vad du gör den till och det finns både billiga och dyrare ingredienser. Men du vet i alla fall vad du får i dig och vet att du inte lägger största delen av pengarna på vatten som så många krämer och annat till stor del innehåller (förutom kemikalierna..)

Göra själv eller köpa färdiga produkter?

Pinterest, facebook, instagram, google — ja överallt får vi tips på D.I.Y recept av naturligt hud- och hårvård. Det är faktiskt både kul och lärorikt. Det finns krångligare recept och simpla recept med bara 1-2 ingredienser (sådana föredrar jag!).

Men om du föredrar att köpa ready-made produkter är helt enkelt upp till dig själv. Det finns fina produkter som görs av människor med samma mål att minska miljöpåverkan och göra produkter av hög kvalité med enbart naturliga vårdande ingredienser. Vi har försökt samla många av dem och du kan hitta ett blygsamt men handplockat sortiment av hud- och hårvårdsprodukter.

    - Läs mer: "5 tips för att inte bli lurad när du letar efter naturliga hudvårdsprodukter"

Hudvård är lika personligt som kläder och kost. Därför kan jag inte säga till dig hur du bör göra eller vad du bör använda dig av. Vad vi väljer för hudvård eller kosmetik kan även vara för många vara ett uttryckssätt av sin personlighet. Men det jag kan göra är att rekommendera råvaror, produkter eller leverantörer jag själv skulle tänka mig att använda och därför kan tala varmt för.

Hur man går till väga är därför helt olika beroende på vilken typ av människa du är, hur mycket tid du har och vad du prioriterar.

     - Upptäck: Dr. Sannas - Probiotiska, närande och läkande hudvårdsprodukter

Övergångssstadiet

Övergångsstadiet är det som kan få en del att tappa lusten att fortsätta med naturlig skönhetsvård.

Det är mycket vanligt att man när man går över till en naturlig aluminiumfri deodorant att man doftar svett mycket mer i början. Det här går dock över efter ett tag av sig själv. Så ge inte upp med detsamma. Däremot finns det bättre och sämre deodoranter för olika personer, personligen är inte kokosolja tillräckligt för mig men fungerar bra med ”Naturlig deo”, alunsten och ”Eilas deo”. Men många älskar att använda enbart kokosolja. Ja vi är helt enkelt olika.

     - Upptäck: Naturlig Deo - Handgjord naturlig deodorant från Västerbotten

När det kommer till hårvård är det också mycket vanligt att i början när man går över till silikonfria produkter att håret känns extra fettigt. Men som sagt det är en övergångsperiod som bara går över om du inte ger upp.

Hur du kommer igång?

Det är bara att sätta igång. Nästa gång något i badrumsskåpet tar slut: istället för att gå ut och köpa den konventionella produkten du är van vid att köpa, bestäm dig istället för att kolla upp om det finns ett bättre alternativ. Börja så sakteligen. Du behöver inte radikalt kasta ut allt, utan ta en sak i taget.

Men innan du gör det kanske du vill få mer kunskap och jag kommer göra mitt bästa för att skriva och ta upp detta, favoritämne, lite då och då på bloggen. Men bäst av allt, enlig mig, är att läsa Katarina Janssons fantastiska bok ”Badskumt”. Den kan jag verkligen rekommendera dig och alla andra som är lite nyfikna på att gå över till den naturligare sidan.

- Läs mer: "10 saker kvinnor med vacker hy gör varje dag"

All kärlek
Amanda M

Dela artikel:

Amanda Majava

Taggar:

Kontakt

  • Organisationsnr: 559404-7580

  • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

  • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Vi svarar inom 48 h

Mer hos Må Bra Naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 500

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

  • Köpvillkor
  • Bra Länkar
  • Fyndhörna
  • Logga in / Skapa konto
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se