Det fanns en tid jag åt plättar eller pannkakor var eller varannan morgon. Det pålägg som föll mig mest i smaken av allt jag testade var banan i kombination med jordnötssmör, så det fick oftast spela huvudrollerna i mina frukostar. Ibland brydde jag mig inte ens om pannkakor, bara jag hade min burk, en sked och ett antal bananer så var det bara att lägga en klick på bananen och bita. Sötsugs-Quickfix.
Steget var därefter inte långt att göra en frusen version av blandningen och kalla det glass. Skeptikerna var många, men har tystnat i och med den första skeden som nådde deras gom. Ska erkänna att jag krånglade till det i onödan i början, mot bättre vetande, och använde en glassmaskin (mindre bra sådan.) Har sedermera upptäckt en mycket enklare väg: att använda frusna bananbitar (som jag alltid försöker se till att ha i frysen) som läggs i mixern och mixas med jordnötssmöret, och eventuell vätska. Egengjord hälsosam glass på <3 minuter!*
Så egentligen behövs väl knappast ett recept för något så enkelt men vill du ha mått och tips på smaksättningar och garneringar kan du ta dig till vår receptbank på denna länk.
Organisationsnr: 559404-7580
Runslingan 20 D • 224 77 Lund
Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Webbsida av Joomlaproffs.se