På måndagmorgonar kommer vanligtvis vår vän Pannkakan på besök hem till oss och hjälper oss få en skön start på veckan. Med sig brukar han ha sina vänner Frukt, Bär, Nötsmör, hemmagjord Nutella och inte minst hemgjord Glass, för att nämna några. I stället för att stressa oss iväg till veckans bestyr sitter vi lugnt och tar en långfrukost och umgås, och skjuter lugnt upp allt det där som ska göras till tisdagen. Ja, inte allt förstås, en del jobb får vi uträttat. Men det blir några timmars kompensation för helgerna, då vi oftast är rätt upptagna. Och de andra dagarna i veckan förstås.
Vi steker dem alltid i vår gjutjärnsstekpanna och det känns riktigt genuint och gammaldags. Många av dessa moderna non-stickpannorna läcker ut gifter i maten och bidra till en massa hemskheter i våra celler, medan det farligaste du kan få av gjutjärn är ett extra järntillskott. Utmaningen med en gjutjärnspanna är att det få dem att vara just non-stick. Se till att pannan värms upp torr och lägg i ghee / kokosolja när den blivit riktigt het, inte innan. Viktigt är också att behandla den väl, särskilt om den är ny eller inte har blivit så väl omhändertagen hittills. Googla "cast iron seasoning" för bra tips om hur du får din gjutjärnspanna att bli en av dina favoritredskap i köket.
Dessa pannkakor är självklart glutenfria och går att äta även på torsdagar.
Organisationsnr: 559404-7580
Runslingan 20 D • 224 77 Lund
Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Webbsida av Joomlaproffs.se