Om jag går på restaurang så kan man med all säkerhet misstänka att jag kommer beställa det som antingen innehåller något med mynta eller annanas. Jag vet liksom innan att jag mycket säkert kommer att gilla det då de smakerna alltid går hem hos mig.
Så därför var jag ivriga att från min första raw food början prova olika efterätter med mintsmak. Och första gången jag upptäckte ett recept där man färgade mintdelen grön med hjälp av spirulina blev jag överlycklig. För det är då en smak jag inte kan med. Tycker att det smakar så oerhört illa men i det här sammanhanget måste det ju vara gott. Men så ska det vara så där hälsosamt att man tvingar sig att inta den lite då och då, men till slut stod bara burken i skafferiet och stirrade på mig. Men tänk att nu kunde jag laga supergoda efterätter och använda spirulinan som färgning. Det är helt klar en win-win situation, jag får användning för min spirulina samtidigt som jag får i mig alla den fantastiska näringen som spirulinan innehåller utan att jag behöver äcklas det minsta.
Konsten är att inte ta för mycket. Ju mer färg desto mer smak, ju mindre smak man vill ha desto ljusare blir färgen. Så börja försiktigt och smaka dig fram så att det inte smakar spirulina utan bara ser så där "mintigt" gott ut.
Lycka till och berätta hur mycket du gillade tårtan för mig.
Amanda M
Organisationsnr: 559404-7580
Runslingan 20 D • 224 77 Lund
Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Webbsida av Joomlaproffs.se