Därför är liposomala produkter så bra

04 nov 2019
Därför är liposomala produkter så bra

Inte nog med att vi först måste välja vilken av allas varumärkes tillskott vi vill köpa, men sedan  ska vi välja om vi vill ta det i formen av tabletter, kapslar, pulver eller i flytande form osv. Det kan vara svårt. I denna uppsjö av tillskott vill jag även lägga till att det finns många liposomala tillskott. Åh nej, tänker du nu kanske. Men faktiskt är det så att för många har liposomala tillskott blivit något jag varmt rekommenderar och detta är för att:

 • Kosttillskott med liposomer är mer effektiva och tas upp lättare och i större mängd av kroppen jämfört med ”vanliga” kosttillskott.
 • Tillskotten transporteras i stort sett oskadda genom matsmältningsapparaten och når fram genom tarmväggen och cellväggen till de rätta ställena.

Ordet liposom kommer från två grekiska ord – ”lipo” som betyder fett, och ”soma” som betyder kropp. En liposom är en fettbubbla (av fosfolipider) som är gjord av samma material som ett cellmembran. Den imiterar våra celler och tar sig förbi matsmältningen. Man kan säga att det maximerar biotillgänligheten.

Liposomal kemi

En liposom är en sfärisk vesikel, en fettglobul som innehåller flera fosfolipidbilager. Den har en vattenhaltig lösning i kärnan som omges av ett hydrofobmembran i form av ett fettbilager. En liposom kan på så sätt laddas med både hydrofoba och hydrofila molekyler.

Som vi vet producerar magen saltsyra för att smälta maten. Men denna bärare av näringsämnen tar sig alltså förbi denna process och gör att den liposomala näringen är mer biotillgänglig. På detta sätt kan näringsämnet transporteras genom tarmväggen och vidare till cellväggen.

Vem bör ta liposomala kostillskott?

Det är tyvärr vanligt att många har svårt att ta upp olika ämnen i kroppen, kanske pga en dåligt fungerande mage- och tarm. Detta gör att de kanske inte får den önskade effekten av kostillskott och kanske slutar helt med det. Men om det är på det viset kan det vara värt att prova om inte en liposomal produkt skulle fungera bättre. Varför inte testa under någon månad?

Till exempel för de som behöver stora mängder av C-vitamin, kanske pågrund av att man går igenom operation eller har haft canceroperationer (man kan behöva det efter man fått cellgifter), då kan ett liposomt c-vitamin vara mycket lättare att ta upp för kroppen. I ett sådan här fall är det oerhört viktigt med C-vitamin eftersom det är en antioxidant som hjälper immunförsvaret och syresätter kroppen eftersom det gynnar järnupptaget. Dessutom kan äldre ha sämre näringsupptag men de behöver fortfarande C-vitamin, för den hjälper bla till med att skydda huden, förebygga gråstarr och minskar risken att få stroke. Den fungerar också som en naturlig antihistamin och är alltså även bra för astmatiker.

Man kan nästa likna ett liposomalt tillskott som en injecering; upptaget blir dubbelt så stort.

Vissa studier har emellertid visat att det blir mycket mer än dubbelt, något man har sett i kliniska tester av den världskände C-vitamin experten och farmakologen Steve Hickey.

Många har också låga nivåer och har svårt för att ta upp B12. Man kan då testa att ta liposomal B12-tillskott under en, helst två, månader och se om det gör någon skillnad. Jag har märkt att många av mina kunder mår bättre av den än ett vanligt B12-tillskott i form av en sugtablett.

B12 är viktigt för både hjärna och kropp. Den kan minska vissa problem som vid mild depression, trötthet, minnesförlust, sömnbesvär, tarmbesvär av olika slag – allt från Chron’s till celiaki. Även de med lungproblem som astma och alla som har MS ligger lågt och kan ha svårt att få upp nivåerna, men det finns mycket mer som B12 behövs för i kroppen. Men jag har sett att många som man har gett B12 läkemedel ändå inte kommer upp i bra nivåer. Då kan det vara bra att testa denna liposomala produkt.

En del tester visar att en person kan ligga för högt på B12, men det är oftast för att B12 inte har gått in i cellen utan bara i blodet. Så när man på vårdcentralen tar ett test kan det se bra ut eller se ut som man har för mycket… symptomen finns dock kvar.

Liposomala kosttillskott som vi erbjuder

Vi är stolta att vi har ett så stort utbud av liposomala produkter. Du hittar alla våra liposomala produkter här.

Från Alpha Plus i flytande form:

Från Quicksilver Scientific i flytande form:

Från Närokällan i flytande form:

Från Holistici kapslar:

Må Bra
Christina Sjöqvist
Närings- och fytoterapeut på MåBra Kliniken i Trelleborg

Vill du veta mer?

Här finns också bra bilder som ni kan titta på för att förstå det bättre.

https://alpha-plus.se/fraga/vad-ar-en-liposom-produkt

https://alpha-plus.se/?s=liposomala

 En bra youtube film som förklara det:

 https://www.youtube.com/watch?v=0329WCV3Zzo

Dela artikel:

Amanda Majava

Taggar:

Kontakt

 • Organisationsnr: 559404-7580

 • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

 • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Vi svarar inom 48 h

Mer hos Må Bra Naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 500

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

 • Köpvillkor
 • Bra Länkar
 • Fyndhörna
 • Logga in / Skapa konto
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se