Labrix signalsubstanstest Basic

Artikelnummer: 71-NEURO-001
Inkluderar en genomgång med vår näringsterapeut
3.000,00 kr
Rabatt
Tillverkare : Labrix
 • 1 st test

  Beskrivning:

  Signalsubstanstestet, Neurotransmittorer Basic, från Labrix har högre känslighet och ger dig ett mer exakt och tillförlitligt resultat än flertalet andra på marknaden. 

  Vill du ha ett utförligare test rekommenderar vi Neurotransmittorer Comprehensive, som testar ännu fler substanser.

  Här ser du vilka substanser som ingår i vilken analys:

  Neurotransmitter Profiles
  NeuroBasic Profile S, GA, DP, E, NE, G, GLY, HST, PEA
  Comprehensive Neurotransmitter Profile         S, GA, DP, E, NE, GLU, GLY, HST, PEA, DOPAC, 3-MT, 5-HIAA, TY CRN, MN, NM, TAU, TM, TRM

   

  Ett urinprov tas för att identifiera varje patients specifika obalans.

  HUR SER EN ANALYS UT? SE HÄR

  Vad är signalsubstans?

  En signalsubstans fungerar som budbärare mellan nervceller, det sker på kemisk väg. När vi tänker, minns och upplever är signalsubstanser inblandade.

  Om kommunikationen mellan nervcellerna inte fungerar på grund av obalanser med signalsubstanser kan det påverka vår hälsa negativt på olika sätt till exempel:

  • Humörsvängningar, depression, ångest
  • Binjuretrötthet; utmattning, sömnstörningar
  • Koncentrationssvårigheter, ADD, ADHD
  • Missbruk
  • Hormonell obalans, för högt E2 eller för lågt E2, lågt androgenvärde
  • Aptitlöshet, insulinresistens
  • Tvångsbeteende
  • Låg libido
  • Sexuell dysfunktion

  Här nedan kommer en kort överblick av 6 viktiga signalsubstanser och deras roll i de olika symtom man kan uppleva:

  SEROTONIN 

  Serotonin spelar en viktig roll i att reglera sömn, aptit och humörsvängningar. Mediciner som förändrar serotoninvärdet är bland det vanligaste som skrivs ut av läkare mot ångest och depression. 

  Stress, näringsbrist, hormonsvängningar och användandet av uppiggande medicin eller koffein kan minska serotoninhalten med tiden. När hjärnan inte får serotonin kan det resultera i depression, ångest, tvångstankar, sug efter kolhydrater, PMS, svårigheter att hantera smärta och sömnstörningar.

  GABA (gammaaminosmörsyra)

  Gaba är den vanligaste hämmande signalsubstansen i centrala nervsystemet, och behövs för att lugna ner andra substanser som kan komma i obalans. Om man har för höga halter GABA kan det resultera i att man känner sig onaturligt trött och trögtänkt. Men om man har för låga halter kan det bidra till obalans i adrenalinresponser, vilket kan visa sig i ett förändrat impulsbeteende.

  DOPAMIN

  Dopamin är en av våra viktigaste signalsubstanser och reglerar främst hjärnans belöningssystem men också humör, minne och motorik. En obalans i dopamin kan yttra sig i minnessvårigheter. För höga halter kan resultera i hyperaktivitet eller ångest, medan för låga halter kan ge försämrad motorik, olika sorters begär, tvångshandlingar eller missbruk. 

  NORADRENALIN  

  Noradrenalin är ett stresshormon och signalsubstans som framställs i binjuremärgen. Noradrenalin påverkar en rad olika funktioner i kroppen, som till exempel, uppmärksamhet och fokus. Noradrenalin reglerar också hjärtrytm och kan påverka blodflödet. Höga halter är ofta förknippade med ångest, stress, högt blodtryck och hyperaktivitet. För låga halter kan kopplas till tappad energi, fokus och motivation.

  ADRENALIN 

  Adrenalin, mycket likt noradrenalin, har en viktig roll i att reglera hjärtrytm, blodtryck, muskelkraft, nedbrytning av glykogen och mycket mer. För höga halter förknippas ofta med hyperaktivitet, ADHD, ångest, sömnsvårigheter och låg binjurefunktion. Kronisk stress kan minska adrenalinet i kroppen och bland annat leda till koncentrationssvårigheter, trötthet, depression, låg kortisolproduktion, yrsel, svag återhämtning efter sjukdom.

  GLUTAMINSYRA

  Glutaminsyra anses vara den rikligaste signalsubstansen i nervsystemet. Glutaminsyra påverkar de flesta aspekterna av normal hjärnaktivitet, till exempel, minne och inlärning. Höga glutaminsyra halter kan leda till excitotoxicitet dvs. död av nervceller, panikattacker, ångest, koncentrationssvårigheter, OCD och depression. För låga halter kan resultera i oro, minnesförlust, sömnsvårigheter, låg energi och depression. 

  Tillvägagångssätt

  Testet gör du hemma själv och skickar iväg till labbet i USA för analys. Utförliga instruktioner medföljer i kartongen. 

  Provröret måste frysas omedelbart efter du fyllt det och bör ha legat i frysen minst 4-6 timmar innan du skickar iväg det. 

  Konsultation på 20 minuter baserat på testresultatet ingår i priset. Du bokar in detta i vår bokadirekt kalender: Telefon eller Skypekonsultation 20 minuter
  Vill du ha en 40 minuter konsultation istället får du köpa till 20 minuter och boka istället 40 minuter. Du kan räkna med att det tar cirka 2-3 veckor att få svaret och jag kommer att meila det till dig. När vi går igenom testet kommer jag att ge dig instruktioner vad du kan ta för att få mer balans i ditt system. 

  Notera:
  Följ bifogade instruktioner noggrant. Kostnad för porto för att skicka iväg till labbet tillkommer. Detta står du själv för.  Vi har satt en etikett på lådan med adressen.  

  Gör analysen senast 4 månader efter du köpt det, helst så fort som möjligt. Du kan inte spara lådan i ett år och ta testet. 

   

   

 • Recensioner

  Recensioner saknas för denna produkt.

Instagram

mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt

Kontakt

 • Organisationsnr: 556743-0698
 • Odens Tvärgränd 12 • 231 42 Trelleborg
 • Telefon: 0707-540 786
 • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 • Vi svarar inom 48 h

Missa ingenting!

Ta emot vårt nyhetsmejl "MåBra Nytt" och få del av erbjudanden som bara våra läsare får.


Fri frakt över 300

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

 • Frågor och Svar
 • Köpvillkor
 • Bra Länkar
 • Fyndhörna
 • Logga in / Skapa konto
 • Kontakta Oss
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Logga in