Hjälpprojekt

Hjälpprojekt

Vi vill hjälpa till

Av samma starka kärlek som vi har till att vilja hjälpa människor att bli friska och få ordning på sin hälsa vill vi också hjälpa till så att de som allra mest behöver hjälp får det. 
Genom att handla hos oss medverkar du i att förändra tusentals barns framtid genom att se till att de får den grundläggande utbildning de förtjänar.

Handla med ett gott samvete då vi varje månad skänker 1% av all försäljning till detta projekt. Pengarna går oavkortat till projektet myME projektet i Burma. 

myME som står för Myanmar Mobile Education Project är precis vad det låter. Ett Mobilt Undervisningsprojekt som hjälper slavarbetande barn att få en grundläggande skolutbildning. 

I nuvarande läge är 5.9 miljoner barn slavarbetande i Burma de allra flesta av dessa jobbar i så kallade Te butiker. Deras dagar börjar tidigt och slutar sent, de jobbar ofta under hård press från sina chefer. På natten sover de ofta borden i Te-shopen och den lilla lön de får skickar de hemt ill sina familjer i byarna. Dessa barn får helt eller delvis ingen grundläggande utbildning och många kan varken läsa eller skriva. 

Tyvärr är det omöjilgt går inte bara att ta de 5.9 miljoner slavarbetande barn i Burma och sätta dem i skolor då det helt enkelt inte finns dessa ekonomiska resurser varken hos föräldrarna eller i landet. Men även om det skulle vara möjligt så är det tragiskt nog alldeles för många vuxna som skulle sätta sig på tvären då de förlorar pengar på att barnen går i skolan i stället för att arbeta.

 

Det är här myME kommer in i bilden. myMe är en fantastisk organisation som verkligen tänkt utanför "skol-boxen". Med bussar omrenoverade till skolklassrum åker de runt till Te-shoparna på kvällarna efter barnens arbetstid. Hittills har 10 000 fått utbildning via dem, få den grundläggande utbildning de förtjänar så att de kan liksom sina jämnåriga som får gå i skola kan få en möjlighet till att arbeta med något de tycker om och är bra på.

Vad innebär detta?

Grundläggande skolutbildning

Grundläggande skolutbildning

Barn som annars hade blivit negligerade en grundläggande utbildning får via myME projektet som vi stöder lära sig inte bara att läsa, skriva och räkna utan också livskunskap som kommunikation, personlig hygien med mera. När de gjort sin grundläggande utbildning kan de gå vidare i 4 steg, där de allt eftersom tiden går får utökade kunskaper även i engelska, datorer (word, excel etc), konst och andra yrkersrelaterade ämnen.

Framtidsmöjligheter

Framtidsmöjligheter

Barn som blivit ivägskickade att arbeta hårt för struntsummor som de ska skicka hem till familjer i byarna får nu möjlighet att lära sig ett riktigt yrke efter deras potential eller så blir de sponsrade med att studera vidare på universitet om det är deras önskan. Med det här projektet förändras inte bara barnens framtidsmöjligheter utan även deras familjer som kan få ett bättre ekonomiskt stöd vilket också i längden kan hjälpa de fattigare byarna att utvecklas (el, vatten, en fungerade infrastruktur). 

Inte att förglömma barnens självkänsla som växer av att de lär sig sådant som andra barn som får bo hemma hos sina familjer och som får en riktigt utbildning får. De kan se sin plats i samhället och om de får rätt choachning inse att de kan göra en förbättring. 

Bättre samhällsmedborgare

Bättre samhällsmedborgare

När barn får kunskap och bra mentorskap växer deras självkänsla och de vågar börja drömma, planera för framtiden och sträva mot mål. Detta gör dem till mer harmoniska och bättre samhällsmedborgare än om de bara släpps för att ta hand om sig själva och mer eller mindre uppfostras i en anda av girigihet och själviskhet. Med myME projektet får de liknande förmåner som sina jämnåriga som kommer från bättre familjer och avundsjuka och rivalitet kan släppa. Detta förebygger kriminalitet och förespråkar en anda av arbetsvillga samhällsmedborgare som kan genom att de får bättre framtid även å sin sida skapa bättre framtidsmöjligheter till sina familjer i hembyarna och blivande familj som de tänkas skaffa längre fram.

Av dessa skäl har vi bestämt oss för att hjälpa myME och varje månad skicka oavkortade pengar till dem för att hjälpa dem att fortsätta sitt arbete och att kunna ta på sig fler och fler barn. Med vår förhoppning att i längden kommer alla vuxna inse hur viktigt det är för barn med inte bara grundläggande utbildning i matte och språk utan också i livskunskap som kommunikation, hygien. Att kunna hjälpa dessa barn att få framtidsmöjligheter, drömmar och att kunna få en möjlighet att utveckla sina ambitioner det kan man kalla för framtid. 

Läs gärna mer om projektet här:

 http://www.mymeproject.org/

Instagram

mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt

Kontakt

 • Organisationsnr: 556743-0698
 • Odens Tvärgränd 12 • 231 42 Trelleborg
 • Telefon: 0707-540 786
 • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 • Vi svarar inom 48 h

Missa ingenting!

Ta emot vårt nyhetsmejl "MåBra Nytt" och få del av erbjudanden som bara våra läsare får.


Fri frakt över 300

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

 • Frågor och Svar
 • Köpvillkor
 • Bra Länkar
 • Fyndhörna
 • Logga in / Skapa konto
 • Kontakta Oss
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Logga in