2020/03/11

Häv jäsningsprocesser i kroppen som leder till kroniska sjukdomar

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(3 röster)

Jäsning är en process som innebär att organiska föreningar utan syre ”andas” – dvs. de avger en eller flera elektroner, vilket ger en biprodukt av alkohol och gaser.

Samma effekt är det när du bakar bröd med jäst och brödet sväller upp som om det ”andas” och är fullt av gas. Det är samma process som används vid tillverkning av öl, vin och sprit.
Detta kan även hända i vår kropp.

Vid frånvaro av syre sker en jäsning med hjälp av förruttnelsebakterier som skapar energi. Denna energi (ATP-molekyl) är livsviktig för oss. När den bildas från glukos tillsammans med syre så får man 34 ATP-molekyler! Detta då i kontrast till när glukos vid frånvaro av syre enbart skapar 2 ATP-molekyler. Tyvärr bildas även flertal biprodukter, som vid vanlig jäsning, mjölksyra, alkoholer, aldehyder, vätgaser och/eller koldioxid, som belastar kroppen.

Det är alltså energiprodukten UTAN närvaro av syre som leder till onödiga biprodukter vilket leder till inflammation!

Vad blir resultatet

Kroppen börjar åldras eller brytas ner förtidigt, något man ofta upptäcker hos människor med kroniska sjukdomar. Deras cirkulation är sänkt, blodet flyter trögt, andedräkten stinker (ja, kanske hela personen luktar illa), kroppen är svullen och de känner smärta på grund av förruttnelseprocesser i kroppen; en bra grogrund för patogena parasiter och svampar som i sin tur leder till sjukdomar.

Häv förruttnelseprocesser

Detta görs genom att:

 • öka cirkulationen med motion, medveten andning och värme (tillför syre)
 • tillföra näringsämnen som kroppen behöver, äta en ren och hälsosam kost och undvika jästa livsmedel som alkohol och bröd och mat med mögel (mögelost, lagrad ost)
 • hjälpa kroppens avgiftningsprocesser, bland annat göra en detox med örter som hjälper till att döda tillväxten av jästsvampar och parasiter. Att göra en detox med jämna mellanrum är mycket viktigt!
 • tillföra goda tarmbakterier för att förbättra tarmfloran och tränga ut förruttnelsebakterierna.

Nu har du gett kroppen det stöd den behöver för att starta en självläkningsprocess. 

Vill du ha mer information och individuell hjälp till att må bättre uppmuntrar jag dig att uppsöka en funktionsmedicinsk näringsterapeut som kan hjälpa dig att hitta orsaken till dina problem. Då kan du komma till rätta med många diffusa problem som hjärndimma/hjärntrötthet, IBS, svullen mage, huvudvärk osv. som i grund och botten har just med inflammationer och mikroorganismer att göra. Gör man inget åt förruttnelseprocesserna i tid kan det leda till än värre följdsjukdomar.

Kom ihåg att din hälsa är i dina händer!

Dela gärna artikeln så fler kan lära sig om hur man kan leva ett hälsosamtliv utan inflammatoriska och kroniska sjukdomar.

MåBra!
Amanda Majava
Hälsoskribent på MåBra Naturligt

Läs mer:

https://ehdin.com/jasning-grogrund-sjukdom/

Senast ändrad 2020/09/08
Amanda Majava

Amanda har bloggat och skrivit i över 10 år om hälsa. Förutom på måbranaturligt, har hon även skrivit för funktionsmedicinka tidskriften och skrev artikeln på Kurera.se som fick allra flest besökare i deras historia.

Hennes egna resa från att ha varit helt sängliggande i tonåren till att få den rätta hjälpen med att få tillbaka sin hälsa och kunna optimera den till att bli bättre än hon någonsin kunnat ana har motiverat henne att hjälpa andra att också må bra och nå sin fulla potential.
Innan hon på la all sin fokus på att arbeta som hälsoskribent för MåBra Naturligt jobbade hon som säljare för en av Sveriges största kosttillskottsproducenter och har gått många kurser inom hälsa och slukar hälsoböcker efter hälsoböcker och lägger ner mycket tid på research för att hitta den senaste och bästa forskningen kring hälsa.

Amanda tror helt och fullt på att "Det finns hopp!" Men att din hälsa är i dina händer!

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

Instagram

mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt

Kontakt

 • Organisationsnr: 556743-0698
 • Odens Tvärgränd 12 • 231 42 Trelleborg
 • Telefon: 0707-540 786
 • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 • Vi svarar inom 48 h

Missa ingenting!

Ta emot vårt nyhetsmejl "MåBra Nytt" och få del av erbjudanden som bara våra läsare får.


Fri frakt över 300

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

 • Frågor och Svar
 • Köpvillkor
 • Bra Länkar
 • Fyndhörna
 • Logga in / Skapa konto
 • Kontakta Oss
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Logga in