Frankincense eterisk olja - 10 ml EKO

Artikelnummer: 45-10488-010
(10 ml)
199,00 kr
Rabatt
Tillverkare : Lifeblossom
 • Leveranstid ca: 3-5 arbetsdagar

  10 ml

  Beskrivning

  Äkta 100% ren och naturlig frankincense eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet. Ekologisk certifierad: Ecocert & USDA 100% organic.

  Latinskt namn: Boswellia serrata
  Växtdel: harts
  Framställning: ångdestillation
  Ursprungsland: Indien
  Färg: färglös - ljusgul
  Konsistens: tunn
  Parfymnot: bas - mellan

  Doftbeskrivning: Frisk citrusdoftande, hartsartad och träaktig.

  Passar bra ihop med: Citrus-, krydd-, trä- och blomoljor som
  bergamott, geranium, grapefrukt, neroli, sandelträ och svartpeppar samt basilika, muskatellsalvia, patchouli, rosmarin och vetiver.  


   

  ..................................................................................................................................
   

  Tradition

  Frankincense har en lång medicinsk tradition och har använts för att behandla syfilis, reumatism, artrit, hudsjukdomar, matsmältningsbesvär, infektioner i luft- och urinvägarna. 

  Egenskaper: antiinflammatorisk, antiseptisk, gasdrivande, lugnande, matsmältningsbefrämjande, menstruationsstärkande, sammandragande, slemlösande, stimulerar tillväxt av nya hudceller, stärkande och urindrivande.


   

  ..................................................................................................................................
   

  Användningsområde


  Frankincense eterisk olja kan inhaleras, tillsättas i badet och massageoljan eller användas som rumsdoft. Används ofta i tvål, parfym och hudvårdsprodukter särskilt anti-age.

  Ekologisk frankincense eterisk olja tillhör de främsta oljorna för hudvård och är särskilt bra för torr, känslig och mogen hud. Den stimulerar nybildning av friska hudceller och minskar uppkomsten av ärr och hudbristningar. De regenererande egenskaperna har en föryngrande effekt som bidrar till frankincenseoljans popularitet i anti-age produker. Den är antiseptisk, antiinflammatorisk och sammandragande samt vårdande och läkande för skadad hud.

  Frankincense är även bra i en aromalampa eller doftspridare för att dämpa oro och stress. Den är djupt lugnande, vitaliserande och upplyftande samt sägs inspirera till mystiska sinnestillstånd. Inhalerad via ansiktsångbad eller direkt på en näsduk motverkar frankincense förkylningsbesvär som luftvägsinfektioner, hosta och halson samt har en immunstimulerande effekt.

  * Information om eteriska oljors egenskaper och hälsoeffekter baseras på erkänd litteratur och forskning. Det ska bidra med en inblick och förståelse för deras funktion. Vi är alla unika och upplevelsen av oljorna kan variera och påverka oss på olika sätt.


   

  ..................................................................................................................................
   

  Tips på användning  


  Innan du provar en ny olja gör så här:
  En enkel metod är att applicera utspädd eterisk olja på ett känsligt hudområde som t.ex. insidan av underarmen. Låt verka minst ett dygn och upprepa testet några dagar i följd. En reaktion behöver ej uppträda omedelbart och kan yttra sig genom att huden blir röd, prickig, knottrig, kliar eller känns varm. Uppvisar du några av de här symptomen är oljan inte lämplig för dig. För att minska ev. rodnad och obehag stryk på vegetabilisk olja.   

  Nattcreme: Ta 5 droppar frankincense, 5 droppar lavendel, 1 ½ matsked ekologisk kokosolja, ½ tesked olivolja. Blanda ingredienserna, applicera på ansikte och kropp inför natten. Använd mjuk kokosolja som är lätt att blanda ut med de övriga oljorna. Naturligt vitaliserande nattcreme vid sömnbesvär och oro som även kan förhindra utbrott av finnar.

  Anti-age ansiktsserum: Ta 120 ml aprikoskärnolja med 10 droppar morotsfröolja, 10 droppar nyponfröolja, 10 droppar sandelträ, 5 droppar geranium, 5 droppar citron, 5 droppar frankincense, 5 droppar myrra och 5 droppar rosmarin. Blanda ingrediensera och smörj in ansikte och hals varje kväll på ren hud.

  Bad: Tillsätt några droppar frankincense eterisk olja till ett vattenfyllt badkar. Observera att eteriska oljor lägger sig på vattenytan och kan orsaka hudreaktion. Känslig hud: Blanda eterisk olja med naturligt badsalt, honung eller basolja.

  Ånginhalation: Tillsätt 1 droppe frankincense och 1 droppe lavendel i en rymlig skål med ångande vatten. Ta ut kontaktlinser, täck huvudet med en handduk, stäng ögonen för att undvika irritation samt ta djupa lugna andetag. Starta försiktigt om du är ovan, avbryt inhalationen efter någon minut och avvakta.

  Näsduk: Tillsätt 1-2 droppar frankincense eterisk olja på en näsduk och ta djupa lugna andetag. För extra effekt kupa händerna över mun och näsa. Undvik att få eterisk olja på huden.

 • Recensioner

  Recensioner saknas för denna produkt.
 • Relaterade produkter


  188,00 kr
  Rabatt
  Mer information


  299,00 kr
  Rabatt
  Mer information

Instagram

mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt

Kontakt

 • Organisationsnr: 556743-0698
 • Odens Tvärgränd 12 • 231 42 Trelleborg
 • Telefon: 0707-540 786
 • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 • Vi svarar inom 48 h

Få 15% på din första beställning!

Ta emot vårt nyhetsmejl "MåBra Nytt" och få alltid reda på våra erbjudanden och kampanjer!


Fri frakt över 300

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

Logga in