Ekologisk kokosolja från mogna och nyskördade kokosnötter på Sri Lanka. Kokosoljan utvinns med en ny sorts skonsam metod för att försäkra dess höga kvalité.
Dess naturliga sammansättning gör denna olja slitstark och tål hög värme, det gör att man kan säkert använda oljan till stekning och bakning utan att behöva vara rädd för att det ska bildas transfetter.
Kokosoljan är mycket uppskattad p.g.a nyttiga näringsinnehåll rik på bra fettsyror som kaprylsyra och laurinsyra.
Den har en mild smak och doft av kokos, då den inte blivit deodiserad. Med det menas att den sluppit gå igenom den tuffa processen som tar bort smak och doft. Dessutom är den oraffinerad och oblekt.
Kan även användas utvärtes, då den är mycket uppskattad inom hudvård.
En liten tanke: Det är en stor skillnad på den här kokosoljan mot de där silvriga paketen med kokosfett som är hårt raffinerade och ofta kommer från den äldre sämre kvalitén av kokosnötter som kallas för Kopra.
Förvaring:
Förvaras torrt i rumstemperatur. Blir flytande över cirka 24 grader.
Försiktighet:
Låt inte fukt komma ner i burken. Fukt är kokosoljans värsta fiende.