Pepparkakor
Super easy
Cheap

En del känner att glutenfria pepparkakor verkar alldeles för jobbigt. Allt som ska kavlas kan kännas som att det är omöjligt att få till det bra med en glutenfri deg. Men skam den som ger sig. 

Nu har jag bakat de här glutenfria pepparkakorna några gånger och de har blivit mycket godkända! Visst jag kanske inte heller förväntade mig värsta fantastiska skönheterna - bland annat för att jag inte hittar pepparkaksformar.. Och för att min sprits är sönder ? Men personligen tycker jag att när hemlagat inte ser allt för perfekt ut ser de oftast nästan godare ut och många gånger är det just det dem är.

För de här pepparkakorna var helt klart värda det lilla extra arbetet med att knåda ut och kavla (och genom att använda vinglas för att trycka ut dem ?)

Kategori: Fika & Desserter Nötfritt Äggfritt

Du behöver:

För 2 Dozen(s)

Recept

2 dl rismjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
1 tsk bakpulver
1.5 msk psylliumfröskal
1 tsk malen nejlika
0.5 tsk malen kardemumma
3 tsk malen kanel (helst ceylon kanel)
1 tsk malen ingefära
1 dl kokosolja
0.5 dl kokosnektar
0.5 dl erytritol eller xylitol (björksocker)

Glasyr

1 dl björksocker (mixad)
0.5 dl kokosolja
2 tsk citronsaft

Gör så här:

  1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Tillsätt kryddorna.
  3. Smält kokosoljan så den blir flytande.
  4. Blanda i erytritol eller xylitol i kokosoljan och rör runt. 
  5. Tillsätt kokosnektar i oljeblandningen. 
  6. Häll sötningen och kokosoljan i mjölblandningen och rör runt till en kladdig deg. 
  7. Knåda ihop till en boll och placera i plastfolie och sätt in i kylskåpet i ca 30 min.
  8. Sätt ugnen på 175 grader.
  9. Klä en bakplåt med bakplåtspapper eller olja in den med kokosolja
  10. Ta ut från kylskåpet. 
  11. Dela upp degen i tre delar.
  12. Mjöla bordet med rismjöl och börja försiktigt kavla ut en del i taget. 
  13. Spricker degen kan du trycka ihop den med fingrarna. När den blir lite rumsvarm kommer den bli lättare att trycka ut. Men viktigt den inte blir för varm för då blir degen för slapp och svårt att hålla ihop. Så kavla ut den snabbt men försiktigt till önskad storlek. 
  14. Tryck ut pepparkakor i önskad form och lägg bitarna på plåten. Den överblivna degen trycker du ihop till en boll och kavlar om igen och trycker ut fler bitar från. 
  15. Sätt in i ugnen i 5-10 min. 
  16. Under tiden förbered glasyren. 
  17. Mixa björksockret till pulver. Tillsätt kokosoljan och citrronsaften (eventuellt tillsätt mer om du känner det behövs) , smaka av. Mixa ihop. 
  18. Häll i en sprits. (Min sprits var sönder - därför det inte ser så snyggt ut på bilden och jag gav upp med att försöka göra det snyggt med sked... ?)
  19. Håll koll på pepparkakorna. De kan lätt brännas. Ta ut dem när de är gyllenbruna. 
  20. Låt dem svalna på galler. 
  21. Med spritsen kan du trycka ut glasyren, men gör detta en stund innan du tänkt äta dem. Ska du inte äta dem samma dag förvara glasyren i kylskåpet. Tänk på att kokosolja smälter lätt när den blir för varm, men när den är för kall är den svårarbetad. Så håll glasyren i rumstemperatur så blir den mer lättarbetad. Så har du haft den i kylen ta ut den en stund innan det är dags för att garnera.

Bli först att kommentera

Your email address is not used in any manner

Dela det här receptet

Instagram

Kontakt

  • Organisationsnr: 556743-0698
  • Odens Tvärgränd 12 • 231 42 Trelleborg
  • Telefon: 0707-540 786
  • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Vi svarar inom 48 h

Missa ingenting!

Få "Detoxprogram 3 dagar" e-bok GRATIS när du prenumererar! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


Fri frakt över 300

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

  • Frågor och Svar
  • Köpvillkor
  • Bra Länkar
  • Fyndhörna
  • Logga in / Skapa konto
  • Kontakta Oss
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Logga in