Majsknäckebröd
Super easy
Cheap

Gott och hälsosamt knäckebröd! Ett glutenfri klassiker som är riktigt enkel att göra och kan varieras efter fantasi, kryddor och frön kan bytas ut efter skafferi. (Nästan, undvik krossade linfrön.) Receptet räcker till två plåtar.

Kategori: Frukost Bröd

Du behöver:

För 4 person(er)

Recept

0.5 dl Ghee
2 dl Majsmjöl
1 dl Sesamfrön
1 dl Solroskärnor
1 dl Linfrön
2.5 dl Kokande Vatten
Flingsalt

Gör så här:

  1. Blanda smält ghee eller olja och vatten med alla torra ingredienser och lägg ut degen uppdelat på två plåtar med bakplåtspapper. 
  2. Kavla degen jämn och tunn med ett bakplåtspapper emellan degen och kaveln. 
  3. Strö över flingsalt och mer frön om du önskar. Kavla lätt lite till så de fastnar.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 min i 150 °. Skär i rutor innan du sätter in i ugnen eller bryt i lagom stora bitar efter du har tagit ut den. Ta bort den snabbt från pappret så den inte fastnar.

Bli först att kommentera

Your email address is not used in any manner

Dela det här receptet

Instagram

mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt

Kontakt

  • Organisationsnr: 556743-0698
  • Odens Tvärgränd 12 • 231 42 Trelleborg
  • Telefon: 0707-540 786
  • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Vi svarar inom 48 h

Missa ingenting!

Ta emot vårt nyhetsmejl "MåBra Nytt" och få del av erbjudanden som bara våra läsare får.


Fri frakt över 300

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

  • Frågor och Svar
  • Köpvillkor
  • Bra Länkar
  • Fyndhörna
  • Logga in / Skapa konto
  • Kontakta Oss
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Logga in