Bli medlem tillsammans med tusentals av nöjda kunder 🤗 och få 10% rabatt på din första beställning 🤫. Missa inte det🥳! (Endast för nya prenumeranter)

Hårmineralanalys avslöjar näringsbrister

 • Allergier 
 • Anorexi, Depression, Psykiska problem & Koncentrationsproblem
 • Barnlöshet
 • Fibromyalgi, muskel- & ledvärk
 • Mag- och Tarmproblem
 • Huvudvärk & Migrän
 • Hudproblem
 • Dyslexi
 • Trötthet & Humörsvägningar
 • Sömnlöshet

En hårmineralanalys är en av de enklaste och bästa metoderna du kan hitta på marknaden idag för att må bättre. En hårmineralanalys avslöjar ofta sådant som läkarna missar.

Många är medvetna om att näringsbristen hos de en stor del av folket är stort och att vi behöver tillföra vissa näringsämnen med hjälp av kosttillskott.

Problemet är att man många gånger inte har en aning om vilka specifika ämnen man har brist på och vad kroppen verkligen behöver. Ofta skapar det ännu större obalanser att tillföra enstaka ämnen man egentligen inte behöver, det kan skapa fler brister och obalanser på andra ämnen i kroppen vilket kan förvärra ett problem som finns.

- Läs mer: "Övervinn stress och utmattning genom att förstå ditt unika stressmönster"

Enkelt test att göra hemma


1.900 kr

Efter hårmineralanalysen får man ett skräddarsytt kosttillskottsprogram

Syftet med en hårmineralanalys är att få ett skräddarsytt kosttillskottsprogram för just dina unika behov. Det finns inga universalmedel mot näringsbrister eftersom alla är biokemiskt olika. Du får uträknat exakt vad just din kropp behöver för att återställa balansen.

Det ligger många års forskning bakom hårmineralanalysen och idag kan man utläsa väldigt mycket ur en håranalys. Allt som sker i kroppen är biokemiska processer där det går åt näringsämnen. Fattas det näringsämnen, som det gör hos de flesta av oss, kan inte dessa biokemiska processer utföras korrekt. Det hela är egentligen väldigt enkelt och handlar bara om att förse kroppen med de ämnen den saknar för att fungera normalt. Med en hårmineralanalys får du uträknat exakt på milligrammet vad din kropp behöver av olika ämnen. Det kan vara: vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer eller saltsyra.

Vanliga symtom på näringsbrist

Allergier, Depression, Barnlöshet, Fibromyalgi, Mag- och Tarmproblem, Huvudvärk & Migrän, Hudproblem, Ledbesvär, Anorexi, Dyslexi, Psykiska problem, Koncentrationsproblem, Trötthet, Irritabilitet, Sömnlöshet, Kramper, Förstoppning, Hjärt- och Kärlbesvär för att nämna några.

Det bästa med hårmineralanalysen är att det inte spelar så stor roll vilka symtom du har. När din kropp får de näringsämnen den behöver så rättar den till dina obalanser. Biokemisten Dr. David Watts har utvecklat metoden med högklassiga hårmineralanalyser som används av läkare och terapeuter i över 30 länder. Han arbetar som forskningschef på Trace Elements Inc, Texas, USA och har publicerat mer än 50 vetenskapliga artiklar. Trace Elements är världsledande på hårmineralanalyser och sysslar uteslutande med detta. Till skillnad från de flesta laboratorium analyserar de endast hår, inga urin- eller blodprover.

Skillnaden mellan hårmineralanalys, blodprov och urinprov

Blodprov visar vi hur det ser ut just den sekunden man tar provet - säg att du precis ätit en banan så kommer nivån av kalium i blodet vara tillfälligt höjd.

Urinprov visar vilka näringsämnen som kroppen utsöndrar, men inte det som absorberas och används i kroppen som bränsle.

En hårmineralanalys visar statusen i kroppen de senaste 4-8 veckorna, till skillnad från de andra proverna. Man kan säga att det är som att kolla på en film på hur kroppen har använt näringsämnena under en längre tid. 

Alla proverna kan komplettera varandra och det finns fördelar med att göra flera. Men låt inte resultatet från ett "normalt blodprov" få dig att tro att näringsbrist inte kan vara orsaken till dina hälsoproblem. Prova att göra en hårmineralanalys ocskså för att jämföra.

- Läs mer: "Näringsterapeuternas erfarenhet kring hårmineralanalyser"

Det vi gillar med hårmineralanalyser

Mineraler som mäts i en hårmineralanalys

Kalcium

Magnesium

Natrium

Kalium

Koppar

Zink

Fosfor

Järn

Mangan

Krom

Selen

Bor

Kobolt

Molybden

Svavel

Spårämnen som mäts:

Ge, Ba, Bi, Rb, Li, Ni, Pt, TI, V, Sr, Sn, Ti, W, Zr

Giftiga ämnen som mäts:

Uran

Arsenik

Beryllium

Kvicksilver

Bly

Kadmium

Aluminium

Det viktigaste med analysen

Det viktigaste är inte själva mätningen av mineralerna, alltså vilka mineraler som är höga kontra låga, utan av det man kan förstå av balansen mellan de olika mineraler.  Man tittar också på andra värden, som balansen mellan mineralerna, något som är minst lika viktigt som mängden av varje ämne. Genom att titta på helheten kan man få fram exakt hur mycket den testade personen behöver av varje ämne. Om du har brist på ett ämne kan det vara något helt annat du behöver för att kunna tillgodogöra dig det ämnet.

Hårimineralanalysen avslöjar eventuella gifter

Idag har vi många fler skadliga ämnen i kroppen än de som direkt syns i en håranalys. Det kan vara till exempel miljögifter, kemikalier, konserveringsmedel och mediciner. Men när kroppen får de näringsämnen den behöver, vilket analysen ger svar på, avgiftar den även dessa. 

Att man samlar på sig gifter beror dessutom oftast på att man har näringsbrister och inte kan binda gifterna och föra ut dem ur kroppen. Om du ger din kropp den näring den behöver så börjar den snart avgifta det som den tidigare lagrat upp. 

- Läs mer: "3 steg till att förebygga tungmetallsförgiftning"

Känslorna styrs av vårt mineralmönster

Vårt mineralmönster styr hur vi tänker och fungerar psykiskt. Faktum är att du inte ens kan tänka utan att det går åt näringsämnen. I en hårmineralanalys får man också en ganska klar bild över hur personen fungerar psykiskt. Obalanser i mineralerna kan göra oss deprimerade, ge oss ångest och oro, allt styrs av den uppsättning näringsämnen du har i kroppen. Du kan må mycket bättre av att få balans på dina mineraler.

- Läs mer: "Finn din inre balans - på jonnivå"

Hårmineralanalysen visar hur sköldkörtel och binjurar mår

Med en hårmineralanalys får du inte bara reda på vilka näringsbrister du har utan även hur din sköldkörtel och dina binjurar fungerar samt om du har en snabb eller långsam ämnesomsättning. Detta säger mycket om hormonbalansen i kroppen. Många har idag problem med sköldkörteln till följd av giftiga upplagringar och näringsbrister. Fattas det näringsämnen kan sköldkörteln inte producera sina hormoner på ett korrekt sätt. Problem med sköldkörteln kan ge många besvär både fysiskt och psykiskt.

Fibromyalgi och dess samband med sköldkörteln

Fibromyalgi till exempel orsakas av att sköldkörteln inte fungerar som den ska. Bisköldkörtlarna börjar ta upp och utsöndra kalcium som går ut fel i kroppen. Detta ger bland annat symtom från muskler och nerver. Många med fibromyalgi ser likadana ut i sitt mineralmönster. Och oftast kan man se i hårmineralanalysen vilka symtom personen har. Detta är inte så konstigt med tanke på att de flesta sjukdomar har brist på vissa näringsämnen som gemensam nämnare.

 - Läs mer: "Sanningen bakom led- och muskelvärk"

Hur går jag tillväga för att göra en hårmineralanalys?

En hårmineralanalys kostar 1.800,00 kr och inkluderar en grundlig genomgång av analyssvaret. Inga terapeutarvoden tillkommer. Alla kan göra en håranalys hos Må Bra Naturligt oavsett var man bor. Du tar enkelt provet hemma i lugn och ro. I provtagningsmaterialet medföljer tydliga instruktioner om hur du går tillväga. När du tagit provet fyller du i blanketten och skickar den tillsammans med hårprovet till Må Bra Naturligt. Det tar ca. 4-5 veckor. Sen får du din hårmineralanalys i brevlådan. Du läser då igenom analysen och vi går igenom den per telefon, ett samtal som tar runt 20 minuter. Du får då en grundlig genomgång av provsvaret tillsammans med en erfaren näringsterapeut. Christina Sjöqvist har framgångsrikt hjälpt människor må bättre genom hårmineralanalyser sedan 1999.

Enkelt test att göra hemma:


1.900 kr


1.800 kr


1.900 kr

Dina älsklingsdjur förtjänar också att må bra och vi erbjuder även tester för häst och hund.

Vad händer efter en analys?

Efter att du fått din analys kommer du boka in en genomgång med vår näringsterapeut för att verkligen förstå vad analyssvaret betyder och få rätt  förståelse för vilka kosttillskott som du behöver ta. 

Efter en balansering med ett kosttillskottsprogram kan det vara bra att göra en andra analys för att se hur balanseringen gått och om det fortfarande finns något som behöver finjusteras för än mer optimalare hälsa. 

Vi rekommenderar sen att man gör en hårmineralanalys regelebundet, precis som man servar bilen regelbundet är det viktigt att göra en hälsoundersökning och hårmineralanalys är just en sådan enkel men övergriplig hälsoundersökning som kan hjälpa dig att förebygga hälsa i långa loppet.

- Läs mer: "Optimera ämnesomsättning på rätt sätt för långsiktiga resultat"

Kontakt

 • Organisationsnr: 559404-7580

 • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

 • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Vi svarar inom 48 h

Mer hos Må Bra Naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 500

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

 • Köpvillkor
 • Bra Länkar
 • Fyndhörna
 • Logga in / Skapa konto
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se