Grovt Bovetebröd
| Kategori: | Bröd |
| Seasons |
Du behöver:
Recept
| 5 dl Fingervarmt Vatten |
| 1 msk Honung eller Lönnsirap |
| 10 g Jäst |
| 1.25 dl Proteinpulver |
| 1 msk Olivolja/Ghee |
| 0.5 dl Pumpafrön |
| 0.5 dl Linfrön |
| 1 tsk Havssalt |
| 2 dl Solrosfrön |
| 2 msk Nyponfröskalmjöl |
| 1 tsk Brödkryddor - Anis, fänkål och Kummin |
| 2.5 dl Bovetemjöl |
| 0.5 dl Psylliumfröskal |
Gör så här:
- Blanda mjölen med nyponpulver, havreprotein, fröerna, brödkryddorna och havssalt. Om du använder torrjäst häll den i den torra blandningen.
- Värm upp honungen så den blir flytande. Använder du lönnsirap behöver du inte värma upp den.
- Häll honungen i det fingervarma vattnet och lös upp färsk jästen i det. Använder du torrjäst så behöver vattnet vara varmare än fingervarmt!
- Häll i vattnet och honungen om vartannat med olivoljan/ghee i de torra ingredienserna och rör om ordentligt.
- Rör runt så hela degen blir kladdig.
- Smöra en form och strö den med lite bovetemjöl. Häll sedan lite pumpakärnor i bottnen.
- Häll degen i formen.
- Låt degen jäsa i 2 timmar och sätt den sen i ugnen i ca 60-75 min i 175 °.
- Låt den svalna och låt den vila till nästa dag.
