Grovt Bovetebröd
Kategori: | Bröd |
Seasons |
Du behöver:
Recept
5 dl Fingervarmt Vatten |
1 msk Honung eller Lönnsirap |
10 g Jäst |
1.25 dl Proteinpulver |
1 msk Olivolja/Ghee |
0.5 dl Pumpafrön |
0.5 dl Linfrön |
1 tsk Havssalt |
2 dl Solrosfrön |
2 msk Nyponfröskalmjöl |
1 tsk Brödkryddor - Anis, fänkål och Kummin |
2.5 dl Bovetemjöl |
0.5 dl Psylliumfröskal |
Gör så här:
- Blanda mjölen med nyponpulver, havreprotein, fröerna, brödkryddorna och havssalt. Om du använder torrjäst häll den i den torra blandningen.
- Värm upp honungen så den blir flytande. Använder du lönnsirap behöver du inte värma upp den.
- Häll honungen i det fingervarma vattnet och lös upp färsk jästen i det. Använder du torrjäst så behöver vattnet vara varmare än fingervarmt!
- Häll i vattnet och honungen om vartannat med olivoljan/ghee i de torra ingredienserna och rör om ordentligt.
- Rör runt så hela degen blir kladdig.
- Smöra en form och strö den med lite bovetemjöl. Häll sedan lite pumpakärnor i bottnen.
- Häll degen i formen.
- Låt degen jäsa i 2 timmar och sätt den sen i ugnen i ca 60-75 min i 175 °.
- Låt den svalna och låt den vila till nästa dag.