Durrabaguette
Super easy
Cheap
En glutenfri baguette som visar att det inte är någon som helst uppoffring att leva glutenfritt, utan ett sant nöje.
Kategori: | Bröd |
Seasons |
Du behöver:
Recept
1.5 dl Durramjöl |
1.5 dl Rismjöl |
3 msk psylliumfröskal |
1 krm Xanthangummi (kan uteslutas) |
1 tsk Torr jäst (eller 12,5 g färsk jäst) |
0.5 tsk Himalayasalt |
2.5 msk Ghee/Kokosolja |
2.5 dl Vatten, lite varmare än fingervarmt |
Gör så här:
- Blanda ihop de torra ingredienserna, durra- och rismjölet, psylliumfröskal, jäst (om du använder torrjäst), och salt i en bunke.
- Värm upp vattnet. (Använder du färsk jäst så smula ner jästen i vattnet. Vattnet behöver bara bli fingervarmt om du använder färsk jäst men varmare än fingervarmt om du använder torrjäst).
- Häll i mjölblandningen i vattenblandningen lite i taget och rör om ordentligt. Då den är lite mer lös än en vanlig deg så knåda ordentligt i bunken eller med hjälp av en assistent.
- Låt den jäsa i 40-45 min under en duk.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Dela upp degen i två långa runda bitar. Häll på lite mer rismjöl och forma dem. Sprinkla på lite salt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk.
- Sätt in i ugnen och låt dem gräddas i 25-30 min. Eventuellt kan du ha en plåt med vatten i längst ner i ugnen för att hjälpa till att skapa lite ånga i ugnen.
- Låt svalna helt innan servering.