Skip to main content
Må bra naturligt logo
Durrabaguette
Super easy
Cheap

En glutenfri baguette som visar att det inte är någon som helst uppoffring att leva glutenfritt, utan ett sant nöje.

Dela det här receptet

Kategori: Bröd
Seasons

Du behöver:

Recept

1.5 dl Durramjöl
1.5 dl Rismjöl
3 msk psylliumfröskal
1 krm Xanthangummi (kan uteslutas)
1 tsk Torr jäst (eller 12,5 g färsk jäst)
0.5 tsk Himalayasalt
2.5 msk Ghee/Kokosolja
2.5 dl Vatten, lite varmare än fingervarmt

Gör så här:

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna, durra- och rismjölet, psylliumfröskal, jäst (om du använder torrjäst), och salt i en bunke.
  2. Värm upp vattnet. (Använder du färsk jäst så smula ner jästen i vattnet. Vattnet behöver bara bli fingervarmt om du använder färsk jäst men varmare än fingervarmt om du använder torrjäst).
  3. Häll i mjölblandningen i vattenblandningen lite i taget och rör om ordentligt. Då den är lite mer lös än en vanlig deg så knåda ordentligt i bunken eller med hjälp av en assistent. 
  4. Låt den jäsa i 40-45 min under en duk.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Dela upp degen i två långa runda bitar. Häll på lite mer rismjöl och forma dem. Sprinkla på lite salt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk. 
  7. Sätt in i ugnen och låt dem gräddas i 25-30 min. Eventuellt kan du ha en plåt med vatten i längst ner i ugnen för att hjälpa till att skapa lite ånga i ugnen. 
  8. Låt svalna helt innan servering.
    Durrabaguette pin

Bli först att kommentera



Dela det här receptet