Skip to main content
Må bra naturligt logo
Grovt Bovetebröd
Super easy
Cheap

Saftigt och gott bröd, fullt av godsaker!

Dela det här receptet

Kategori: Bröd
Seasons

Du behöver:

Recept

5 dl Fingervarmt Vatten
1 msk Honung eller Lönnsirap
10 g Jäst
1.25 dl Proteinpulver
1 msk Olivolja/Ghee
0.5 dl Pumpafrön
0.5 dl Linfrön
1 tsk Havssalt
2 dl Solrosfrön
2 msk Nyponfröskalmjöl
1 tsk Brödkryddor - Anis, fänkål och Kummin
2.5 dl Bovetemjöl
0.5 dl Psylliumfröskal

Gör så här:

  1. Blanda mjölen med nyponpulver, havreprotein, fröerna, brödkryddorna och havssalt. Om du använder torrjäst häll den i den torra blandningen.
  2. Värm upp honungen så den blir flytande. Använder du lönnsirap behöver du inte värma upp den.
  3. Häll honungen i det fingervarma vattnet och lös upp färsk jästen i det. Använder du torrjäst så behöver vattnet vara varmare än fingervarmt!
  4. Häll i vattnet och honungen om vartannat med olivoljan/ghee i de torra ingredienserna och rör om ordentligt.
  5. Rör runt så hela degen blir kladdig.
  6. Smöra en form och strö den med lite bovetemjöl. Häll sedan lite pumpakärnor i bottnen.
  7. Häll degen i formen.
  8. Låt degen jäsa i 2 timmar och sätt den sen i ugnen i ca 60-75 min i 175 °.
  9. Låt den svalna och låt den vila till nästa dag.

Bli först att kommentera



Dela det här receptet