Det är viktigt att du som kund har tagit del av och godkänt våra köpvillkor i samband med att du gör din beställning.

KÖPVILLKOR

Du måste vara 18 år fyllda och myndig för att göra en beställning.
Må Bra Naturligt i Lund AB har alltid rätt att vägra expediera en beställning utan närmare förklaring (t. ex. vid misstanke om bedrägeriförsök). Falska beställningar och bedrägeriförsök kommer alltid att polisanmälas.

VEM KAN HANDLA HOS OSS?

Du måste vara 18 år fyllda och myndig för att göra en beställning.
Må Bra Naturligt i Lund AB har alltid rätt att vägra expediera en beställning utan närmare förklaring (t. ex. vid misstanke om bedrägeriförsök). Falska beställningar och bedrägeriförsök kommer alltid att polisanmälas.

Personuppgifter, GDPR

Dessa uppgifter har vi om dig

Vi har endast den information som du har gett oss som varit nödvändig för att genomföra köp i vår webbutik MåBra Naturligt (www.mabranaturligt.se).

Personinformation är namn, adress, telefonnummer, epost och vid eventuella fall personnummer och/eller organisationsnummer.

Hur behandlar vi dina uppgifter?

Fullföljer ingångna avtal

Vi behandlar dina uppgifter som du har gett oss för att identifiera dig som kund, paketera och leverera din beställning samt för att hantera din inbetalning eller fakturering. Vi använder även dina personuppgifter för att kunna bistå dig om du kontaktar oss med reklamationer, returer eller frågor och synpunkter.

E-post information om produkter och tjänster

Vi använder också personuppgifter för e-postutskick med nyttiga hälsotipps, recept, olika erbjudanden samt information om våra produkter och tjänster. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till mottagandet av nyhetsbrev, kampanjer och erbjudanden genom att använda den avanmälningslänk som finns i varje nyhetsbrev eller sända ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Klientinformation som lämnas till vår terapeut

Den information som lämnas till vår terapeut används bara för att hjälpa klienten att må bättre. Denna information stannar mellan terapeut och klient. Ingen information lämnas till någon annan. Om en analys eller ett test av något slag skall sändas vidare till ett externt laboratorier så sker en avidentifiering av dessa. Det bifogas inga uppgifter med som gör att det går koppla en analys till någon viss person.

Vi kommer aldrig att lämna ut något av dina uppgifter till obehörig part eller sälja dem vidare till extern part.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar dina personuppgifter så länge det finns en rättslig grund, ett dokumenterat syfte för behandlingen eller en pågående kundrelation. Vi har löpande rutiner som säkerställer att vi inte lagrar onödiga personuppgifter och vi minimerar lagringstiden i så stor utsträckning som möjligt. Normalt sparar vi dina kunduppgifter i maximalt tre år från din senaste kundkontakt. Dock sparar vi uppgifter som behövs enligt bokföringslagen, i upp till åtta år.

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

Vi har gjort lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot förlust, missbruk och obehörig åtkomst. Antalet personer som har tillgång till dina uppgifter är begränsat. Endast personer hos oss som behöver behandla dina uppgifter har tillgång till dem. De leverantörer och andra som vi samarbetar med får inte tillgång till era uppgifter.

Vi använder oss av industristandarder för att lagra, behandla och kommunicera känslig information på ett säkert sätt.

Alla som arbetar hos oss arbetar under sekretess och tystnadsplikt.

Dina rättigheter

 • Du kan när du vill be oss radera dig och din information* från våra register. Du skickar i sådana fall ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om detta.
 • Du kan när du vill be om att få reda på vilken information som finns sparad om dig.
 • Du kan när du vill få korrigera informationen om dig. Kunder som har en inloggning kan göra justeringar direkt på ”Mina Sidor”.
 • Du kan när du vill avprenumerera på nyhetsbrevet genom att klicka på länken avprenumerera längst ner i mejlet. 

* OBS det finns information som inte kan raderas tex data som krävs enligt bokföringslagen och data som krävs för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden vid t.ex. reklamationer.

SÄKERHET

Alla våra webbsidor, mailboxar och andra webbfunktioner är skyddade genom kryptering.
Vi använder SSL-certifikatet ”Let's Encrypt™”.

Alla kortbetalningar sker via ”Klarna som är ett av Sveriges ledande företag på säkra krypterade betallösningar. Vi har valt att använda Klarna för att du skall kunna känna dig trygg när du gör ett köp med ett betal/kredit kort hos oss. Detta betyder att vi Må Bra Naturligt aldrig lagrar kan se dina kortnummer, pinkoder eller personnummer på våra servrar. Klarna uppfyller kraven för PCI DSS.

Betalning via ”Swish” är också en mycket säker lösning där vi inte heller har någon tillgång till era bankuppgifter all kommunikation sker i säker miljö via Swish. Vi ser bara att pengarna har kommit in på vårt konto.

BETALNING

Alla priser är inklusive moms. I Kassan vid beställning kan du se priserna både med och utan moms. Beroende på produkt kan momsen vara 6%, 12% eller 25%.

Vi innehar SSL-certifikat

BETALSÄTT:

- Swish

Du betalar in via Swish på nummer 123 424 0180 Detta kräver att du har Swish installerat och konfigurerat på din mobila enhet (Läs mer på https://www.getswish.se/). Du behöver betala inom 7 dagar från det att beställningen görs, annars makuleras den. Vi kan se din inbetalning direkt och din beställning behandlas omgående då kontoret är bemannat.

- Klarna

Klarna är ett säkert och enkelt sätt att betala online och är helt kostnadsfritt för köparen (Läs mer på www.klarna.com). Du kan använda kort som Visa och Mastercard eller en "Få först. Betala sen".  Din beställning behandlas omgående då kontoret är bemannat. 

LEVERANS

- Leveranssätt

 • PostNord – Varubrev hem till dig

Paket/Brev som inte ryms i postlådan eller fastighetsboxen lämnas vid dörren eller vid postlådan i en påse. OBS. Tänk på stöldrisken. Vi kan inte ta ansvar för leverans som lämnas vid dörren. Max 1,5 Kg.  Fri frakt vid order över 300 kr!

 • DHL Service Point

Levereras till DHL Servicepoint närmast dig. Leverans sker nästa dag inom större delen av Sverige. Vikt 0,5 - 20 kg. - Fri frakt vid order över 300 kr!

 • PostNord - Paket till ombud

Paket sänds till närmsta ombud. . Max 1,5 Kg Fri frakt vid order över 700 kr!

- Fraktkostnad

Beställningar över 300 kr skickas fraktfritt inom Sverige, förutom vid val att skicka till ombud då gäller fri frakt över 700 kr.  Vid beställning under 300 kr (eller 700 kr vid val av paket skickas till ombud) tillkommer ett enhetsporto på totalt 44 kr. OBS! I vissa undantagsfall då ett paket är särskilt skrymmande eller tungt kan vi komma att ta ut en extra portoavgift. Vi kontaktar då kunden via mail eller telefon med upplysningar om detta.

- Leveranstid

Om du lagt din order innan klockan 12 skickar vi den samma dag om varorna finns på lagret. Övriga tider skickas ordern nästföljande arbetsdag. Om du betalat med swish inväntar vi att betalningen är mottagen innan vi skickar ordern.
Tiden för transport brukar normalt vara 1-3 arbetsdagar.

- Dröjsmål med avlämnande

I fall då Må Bra Naturligt AB inte kan leverera den beställda varan inom angiven tid meddelas kunden det inom 48h och en ny leveranstidpunkt kommer då att anges. Kunden har då rätt utan kostnad välja att istället häva köpet.

- Utomlandsförsändelser

Vid utomlandsförsändelser ansvarar du som kund för importen in i det aktuella landet. Vi skickar endast till utlandet efter att någon form av förskottsbetalning är gjord, dvs ej mot faktura. Skulle paketet fastna i tullen och sändas till oss i retur återbetalas inte kostnaden för portot.

BIC: HANDSESS
IBAN: SE48 6000 0000 0005 4009 5192

Utomlandsförsändelser för företagskunder:

Om ditt företag är registrerat i Sverige men vill att leveransen ska skickas till en adress utomlands måste du i kassan ange företagets adress i Sverige i ordinarie adress och skriva i leveransadressen utomlands i "Noteringar och speciella önskemål".

Länder vi idag inte levererar till

På grund av rådande begränsingar kring vissa kosttillskott kan vi i dagsläget inte leverar alla produkter till Tyskland och Japan.
Om beställning från dessa länder vill göras ber vi er skicka ett mejl till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

- Transportskador

Fyll i skadeanmälan på posten/transportföretaget eller dess ombud och kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Enligt Konsumentköplagen 8§ står Må Bra naturligt AB för risken för varan fram tills dess att den kommer i kundens besittning och kommer därmed vid eventuell skada att avhjälpa felet.

INTE NÖJD MED KÖPET?

- Ångerrätt

Enligt Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler 2005:59 har du ovillkorligt 14 dagars ångerrätt.
Ångerrätten innebär att du har rätt att ångra köpet genom att sända ett meddelande om detta till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Tiden beräknas från den dag då du har tagit emot varan eller när den sista delen av ordern är levererad om leveransen är uppdelad i olika leveranstillfällen.

Varorna skall vara återsända inom 14 dagar från det att meddelandet om ånger av köp är genomförts till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Du får självklart undersöka varan men tänk då på att hantera den varsamt och i den utsträckning som är nödvändig för att fastställa varans egenskaper. Har du hanterat varan mer än vad som anses nödvändigt eller om någon del av varan saknas eller är skadad är du ansvarig för varans värdeminskning och vi förbehåller oss rätten att vid återbetalningen göra avdrag för värdeminskningen.

Ångerrätten innebär att du får undersöka produkten men inte öppna/bryta förslutningar eller använda produkten, av hygieniska skäl får inte en varas hållbarhetsförsegling brytas. Varan skall återsändas i oförändrat skick i originalförpackning. Om en vara som är returnerad enligt ångerrätten är skadad eller förpackningen är bruten sker ett värdeminskningsavdrag. 

Vårt sortiment innehåller även varor som inte omfattas av ångerrätten (ångerrättens undantag, i 2005:59 2:e kap, § 11 punkt 5), på grund av hälso- och hygienskäl, och kan således inte returneras.
Detta gäller för: Kosttillskott, hygienartiklar, livsmedel och skönhetsprodukter samt behållare ansedda för förtäring med en bruten försegling eller plombering. Ångerrätten gäller inte heller produkter märkta med kort datum eller utgånget datum.

Varor som returneras skickas som vanligt paket eller brev, ej som postförskott eller efterkrav. Returfrakten betalas av dig.

Du som konsumenten har rätt att återfå pengarna vid ångerrätt inom 14 dagar från den dag då vi mottagit meddelandet. Du kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller till dess kunden har lämnat ett bevis på att varan återsänts, det som sker först.

På Konsumentverkets hemsida finns en ångerblankett du kan om du vill använda dig av: http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett

- Reklamation

Vid alla typer av reklamation sänd ett mejl med förklaring och orsak till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så snart felet upptäckts innan någon vara returneras, 2 månader anses som skälig tid. Invänta sedan svar från oss.

Varor som returneras skall alltid skickas i originalförpackningen eller i liknande förpackning för att klara transporten. Må Bra Naturligt AB tar inget ansvar för varor som emballerats undermåligt av kunden. Kontakt måste först tas via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och kunden får då information om tillvägagångsätt.

Du som konsument kommer att få ersättning för fraktkostnader och eventuella andra kostnader i samband med reklamationen.

Rätten till reklamation upphör enligt lag 3 år efter att kunden tagit emot varan eller efter det att utgångsdatum har passerats.

Återbetalning kommer ske inom skälig tid, utanonödigt dröjsmål.

Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Du kan läsa om dina rättigheter som konsument på: http://www.arn.se eller EU-kommissionen för en tvistlösning: http://ec.europa.eu/odr

Allmänna Reklamationsnämndens postadress: Box 174, 101 23 Stockholm

- Återbetalning

Vid en ångerrätt har du som kund rätt att få tillbaka pengarna inom 14 dagar från den dag då vi fått tillbaka varan. Återbetelaningen sker med samma betalningssätt som vid köpet. Detta sker automatiskt i de fall då kunden har betalat via Swish. Om kunden däremot gjort en inbetalning till Må Bra Naturligt AB’s bankgiro behöver denne uppge sitt bankkontonummer samt clearing nr för att återbetalningen skall kunna ske. Återbetalningen avser hela den inbetalade summan vid köptillfället, inklusive frakt, skatt och andra avgifter. Returfrakten står du som konsument för. 

- Returadress

Må Bra Naturligt AB, Runslingan 20 D, 224 77 Lund
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

- SAKNADE FÖRSÄNDELSER

När ni som kund saknar en försändelse följ följande steg.
Ta omg kontakt med oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för att få kontroll av Försändelse-ID och fraktbolags informations reklamationshantering.

Försändelse med Postnord:

Fyll i reklamation på postnords hemsida
https://portal.postnord.com/claimspublic/?_ga=2.240740865.366340657.1585302729-999484223.1585302729#/claims
Meddela oss så fort ni har fått svar från Postnords reklamationshantering.

Om ni vill ha en ny försändelse omgående så meddela det direkt till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så gör vi ett nytt utskick.

OBS. Denna nya försändelse kommer att sändas ut och om beroende på postnords svar avgörs om produkterna debiteras er via en faktura.

PRODUKTINFORMATION

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel samt slutförsäljning av produkter på denna webbsida samt i våra reklamutskick. Vi garanterar inte att bilder återger produktens exakta utseende; viss färgskillnad kan även förekomma.

Kontakt

 • Organisationsnr: 559404-7580

 • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

 • Telefon: 0760-074 549

 • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Vi svarar inom 48 h

Mer hos MåBra naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 300

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

 • Frågor och Svar
 • Köpvillkor
 • Bra Länkar
 • Fyndhörna
 • Logga in / Skapa konto
 • Kontakta Oss
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se