Skip to main content
Må bra naturligt logo
Veganäs
Super easy
Cheap

Klart att veganer också ska kunna äta majonäs som smakar precis lika bra som originalet. (Eller när man inga ägg har...) Så här fixar du veganäs på ett fåtal minuter.

Äter ni inte upp allt? Lägg i tät burk i kylskåpet och förvara ett par dagar.

Dela det här receptet

Kategori: Lunch & Middag Mellanmål & Snacks
Seasons
Tags: äggfritt

Du behöver:

Veganäs

1.5 msk krossade linfrön
4 msk vatten
1.5 dl neutral olja (gärna Kung Markattas)
2 tsk dijonsenap
1 tsk äppelcidervinäger
0.5 tsk salt
kryddor och smaksättning

Gör så här:

  1. Koka upp linfrö och vatten och låt dem svalna.
  2. Lägg sedan i en matberedare tillsammans med en tesked olja, mixa. Häll i en tesked olja till och mixa - upprepa sammanlagt 4 gånger. Sedan kan du hälla i olja i en jämn stråle medan du kör mixern på medellåg fart.
  3. Till slut har veganäs uppnåt en krämig och fin konsistens. Lägg i de smak- och färgsättningar du önskar och mixa ytterligare några sekunder. För gulare färg kan du tillsätta gurkmeja. För smak kan vitlök, citron, örter, tomatpuré m.m blandas i.

Bli först att kommentera



Dela det här receptet