Skip to main content
Må bra naturligt logo
Rödbetsburgare
Super easy
Cheap

Kort och gott, burgaren som allt kretsar kring, här gjord på rödbetor, linsmjöl och linfrön. Avnjut tillsammans med dressing gjord på veganäs, veganhamburgerbröd, ketchup och andra tillbehör där du får stå för kreativiteten.

Dela det här receptet

Kategori: Lunch & Middag
Seasons

Du behöver:

Recept

2 st stora rödbetor
2 dl linsmjöl eller kikärtsmjöl
2 msk linfrön
1 dl vatten
2 st vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svart- och rosépeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Skala och riv rödbetorna fint och mixa dem sedan tillsammans med mjölet och linfröägget (linfrön som legat i vatten och bildat en gelé). Krydda.
  3. Rulla ihop bollar som du plattar ut på oljad bakplåtspappersförsedd bakplåt. Låt dem tillagas  i ugnen i runda slängar 30 min. Låt dem sedan svalna lite grann och ät med veganska burgarbröd, veganäs, ketchup och grönsaker du gillar, typ lökringar, tomat. Skulle du inte orka / hinna göra bröd kan ugnsbaka aubergineskivor som kan användas som substitut. Smaklig måltid!

Bli först att kommentera



Dela det här receptet