Skip to main content
Må bra naturligt logo
Torskfilé med potatispuré
Super easy
Cheap

Husmanskost deluxe. Använd helst färsk fisk i stället för fryst, det blir mycket godare. Akta fisken, den vill inte bli mer än 56-58° varm. Knaperstekt kryddigt potatisskal på toppen ger det lilla extra.

Dela det här receptet

Kategori: Lunch & Middag
Seasons

Du behöver:

Potatispuré

8 st medelstora skalade ekologiska potatisar
2 st schalottenlökar
2 dl iMat Fraiche
1 st citron, skalet
1 msk torkad timjan eller
1 dl färsk timjan

Fisk

600 g torskfilé
2 msk ghee eller skirat smör

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 150°. 
  2. Skala potatisen men spara skalet (enbart från ekologisk potatis). Koka potatisen och stek schalottenlöken i ghee.
  3. Peppra fisken, sätt in fisken ugnen och låt tillagas i 14-16 min. (Kan också tillagas vid lägre temperatur en längre tid för ännu bättre konsistens.)
  4. Mosa potatisen, lägg i stekt lök, citronskal, timjan, salt, peppar, mer ghee om du önskar samt fraichen. 
  5. Stek potatisskal i ghee tills det blir lite knaprigt och brynt, krydda och låt steka med några sekunder.
  6. Servera med sallad, kokt grönsak, exempelvis sparris, rostade melonkärnor och ringla lite skirat smör (eller ghee om du så vill) på fisken. 

Kommentarer 0/5

BUHETHISH

Vpxlfromindia frelsevere [url=https://bansocialism.com/]cialis from india[/url] Evizemer cialis how...
Full Review

29 aug 2023

Kommentera



Dela det här receptet