Torskfilé med potatispuré
Super easy
Cheap
Husmanskost deluxe. Använd helst färsk fisk i stället för fryst, det blir mycket godare. Akta fisken, den vill inte bli mer än 56-58° varm. Knaperstekt kryddigt potatisskal på toppen ger det lilla extra.
Kategori: | Lunch & Middag |
Seasons |
Du behöver:
Potatispuré
8 st medelstora skalade ekologiska potatisar |
2 st schalottenlökar |
2 dl iMat Fraiche |
1 st citron, skalet |
1 msk torkad timjan eller |
1 dl färsk timjan |
Fisk
600 g torskfilé |
2 msk ghee eller skirat smör |
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 150°.
- Skala potatisen men spara skalet (enbart från ekologisk potatis). Koka potatisen och stek schalottenlöken i ghee.
- Peppra fisken, sätt in fisken ugnen och låt tillagas i 14-16 min. (Kan också tillagas vid lägre temperatur en längre tid för ännu bättre konsistens.)
- Mosa potatisen, lägg i stekt lök, citronskal, timjan, salt, peppar, mer ghee om du önskar samt fraichen.
- Stek potatisskal i ghee tills det blir lite knaprigt och brynt, krydda och låt steka med några sekunder.
- Servera med sallad, kokt grönsak, exempelvis sparris, rostade melonkärnor och ringla lite skirat smör (eller ghee om du så vill) på fisken.
Kommentarer 0/5

BUHETHISH
Vpxlfromindia frelsevere [url=https://bansocialism.com/]cialis from india[/url] Evizemer cialis how...
Full Review
Vpxlfromindia frelsevere [url=https://bansocialism.com/]cialis from india[/url] Evizemer cialis how does it work