Fredagskväll innebär ofta pizzakväll för oss och det är skönt att en fredagskväll när man är trött och bara vill att fredagsmyset ska börja, behöva leta länge efter ett recept för att sen inse att pizzadegen behöver stå och jäsa.
Det här receptet är gjord med mjölsorter som du troligen har hemma (tapioca kan du hitta i asiatiska butiker, går att byta ut mot arrowrotpulver och eventuellt potatismjöl) och bakpulver så du behöver inte låta den jäsa. Hemligheten med att få en riktigt bra glutenfri pizzabotten är i xhantangummit. Det går att utesluta xhantangummit om du är känslig mot den. Men om 1 tsk någon gång då och då inte skadar dig så rekommenderar jag att du tillsätter det för det gör pizzan så mycket mer böjbar och äta-med-händerna-vänlig.
Har du dessutom en färdig pizza-/tomatsås klar går den här pizzan supersnabbt att baka till.
Det enda problemet är att försöka komma på vad man vill ha på den. Det får du själv bestämma. Men för familjer är ett tips att sätta fram lite olika ingredienser och låta alla i familjen få sätta toppningen på sin del på pizzan :)
Följ länken i profilen för att komma till det här enkla och supergoda pizzareceptet.
Kategori: | Lunch & Middag Bröd Äggfritt |
För 4 person(er)
4.5 dl rismjöl |
1 dl kikärtsmjöl |
1 dl tapioca |
1.5 tsk bakpulver |
1 tsk xhantamgummi |
1 msk psylliumfröskal |
0.5 tsk havssalt |
0.5 dl olivolja |
2 dl vatten (eventuellt 1 dl mer kan behövas) |