Pizzabotten - Favoritpizzan - (glutenfri och utan jäst)
Super easy
Cheap

Fredagskväll innebär ofta pizzakväll för oss och det är skönt att en fredagskväll när man är trött och bara vill att fredagsmyset ska börja, behöva leta länge efter ett recept för att sen inse att pizzadegen behöver stå och jäsa.

Det här receptet är gjord med mjölsorter som du troligen har hemma (tapioca kan du hitta i asiatiska butiker, går att byta ut mot arrowrotpulver och eventuellt potatismjöl) och bakpulver så du behöver inte låta den jäsa. Hemligheten med att få en riktigt bra glutenfri pizzabotten är i xhantangummit. Det går att utesluta xhantangummit om du är känslig mot den. Men om 1 tsk någon gång då och då inte skadar dig så rekommenderar jag att du tillsätter det för det gör pizzan så mycket mer böjbar och äta-med-händerna-vänlig.

Har du dessutom en färdig pizza-/tomatsås klar går den här pizzan supersnabbt att baka till.

Det enda problemet är att försöka komma på vad man vill ha på den. Det får du själv bestämma. Men för familjer är ett tips att sätta fram lite olika ingredienser och låta alla i familjen få sätta toppningen på sin del på pizzan :)

Följ länken i profilen för att komma till det här enkla och supergoda pizzareceptet.

Prep

Cook

Ready In

10m

Kategori: Lunch & Middag Bröd Äggfritt

Du behöver:

För 4 person(er)

Pizzabotten

4.5 dl rismjöl
1 dl kikärtsmjöl
1 dl tapioca
1.5 tsk bakpulver
1 tsk xhantamgummi
1 msk psylliumfröskal
0.5 tsk havssalt
0.5 dl olivolja
2 dl vatten (eventuellt 1 dl mer kan behövas)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke
  4. Tillsätt oljan och sedan vattnet sakta medan du rör runt. 
  5. När allt är ihop knådat trycker du ut degen på plåten. Antingen trycker du med fingrarna (går ganska snabbt) för att få det till den storleken och tjockleken du vill ha. Alternativt att du lägger ett bakplåtspapper ovanpå och kavlar försiktigt ut den med en kavel.
  6. Låt den få förgräddas i ugnen i ca 10 min. 
  7. Ta ut den ur ugnen och bre på den förberedda pizzasåsen. Lägg på önskad toppning. Avsluta med riven ost av det slag du väljer. 
  8. Sätt in i ugnen igen i ca 15-20 min tills osten smällt och är lite gyllene och allt är genomstekt. Tiden varierar lite beroende på vad du valt att ha på som toppning.

Bli först att kommentera

Your email address is not used in any manner

Dela det här receptet

Kontakt

  • Organisationsnr: 559404-7580

  • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

  • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Vi svarar inom 48 h

Mer hos Må Bra Naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 500

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

  • Köpvillkor
  • Bra Länkar
  • Fyndhörna
  • Logga in / Skapa konto
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se