En av de vanligaste rätterna i Myanmar är det man kallar för Shan Khauswe, risnudlar med olika tillbehör beroende på vilken stil man har på det. Det kan ätas med kyckling, fläsk, köttbullar, tofu, med tomatsås, utan tomatsås. Varianterna är många och varje Noodle Shop har sin egen touch.
För en snabb lunch är det lätt att göra med oxben-, kyckling, eller grönsaksbuljong, gröna blad och lite topping. Myanmar överflödar med alla möjliga varianter av gröna blad, vi tycker allt vi har testat passar. Bladspenat skulle fungera utmärkt till detta.
Något i den här stilen brukar det se ut för oss
Kategori: | Lunch & Middag |
För 2 person(er)
2 tsk Sesamolja |
100 g Torkade Risnudlar |
5 dl Buljong |
1 näve Gröna blad, typ bladspenat |
2 tsk Salt |
1 msk Shiitakpulver (eller annan mald torkad svamp), kan uteslutas |
2 tsk Tamari |
2 msk Grovhackade rostade jordnötter |
Korianderblad |
1 tsk Svartpeppar |
Rostad lök och vitlök |