Blomkålspizza
Super easy
Cheap
Blomkål utgör ett fantastiskt mjölsubstitut många gånger, men att bli bjuden på blomkålspizza kanske inte låter som den mest kulinariska upplevelsen. Men denna pizzabotten som är Paleo smakar riktigt bra och är näringsrik, och hade man inte vetat att det är blomkål är det i det närmaste omöjligt att gissa. Tar lite tid att förbereda då den ska stå i ugnen ca 30 min innan pizzafyllningen ska på.
Kategori: | Lunch & Middag Paleo |
Seasons |
Du behöver:
Botten
500 g blomkål |
1 tsk salt |
2 dl mandelmjöl |
1 tsk vitlökspulver (eller färsk vitlök) |
2 tsk oregano |
3 st ägg |
Sås
1 msk ghee |
1 st gul lök |
2 st vitlöksklyftor |
1 burk krossade tomater |
2 msk tomatpuré |
1 tsk honung |
basilika, oregano, salt, peppar |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Placera Blomkålen i bitar i en köksassistent och mixa till blomkålsris eller riv på ett rivjärn. Salta för att dra ur vattnet och krama sedan ur så mycket vatten det går genom en duk.
- Häll blomkålsriset i en bunke, tillsätt mandelmjöl, oregano, vitlökspulver, salt och ägg.
- Blanda ihop degen ordentligt.
- Sätt bakplåtspapper på en bakplåt.
- Häll ut degen på bakplåtspappret.
- Tryck ut den till önskad form med händerna. Gör den inte för tunn för att undvika att den ska spricka.
- Förgrädda den i ugnen i 10-15 minuter. Under tiden gör i ordning tomatsåsen och det du vill ha på pizzan.
- Ta ut pizzan och kladda på tomatsåsen och toppa med önskad fyllning och om du vill och tål kan du riva ost (vi föredrar getost) på pizzan och sätt sedan in den i ugnen igen i 10-15 min.