I helgen fick jag uppleva ett kosläpp för första gången, vilken härlig upplevelse. Jag känner mig lyckligt lottad som aldrig har behövt kämpa med pollenallergi - så många underbara upplevelser som kan gå förlorade. Våren är en sådan fantastisk tid! Alla borde få ha lika kul!
Många som kämpat med pollenallergi har upplevt att det har blivit lättare när de tänkt på korsrektionerna. Vissa pollen är släkt med olika livsmedel på det viset att allergenerna liknar varandra. Många som till exempel är allergiska mot björkpollen är även allergiska mot stenfrukt. Ett tips att komma ihåg är att äta säsongsbetonat - kanske är det inte meningen att äta äpplen på våren?
Björkpollen (i den ordningen där reaktioner är vanligast förekomna): Hasselnöt, Äpple, Kiwi, Persika, Körsbär, Päron, Valnöt, Plommon, Mandel, Morot, Nektarin, Paranöt, Potatisskal, Aprikos
Gråbo: Selleri, Perilja, Morot, vitlök, Paprika, Koriander, Kamomill, Anis, Fänkål, Kummin, Malört, Solrosfrö, Sesamfrö, Honung, Dragon, Ris
Gräs: (mindre vanligt): vete och andra spannmålsprodukter, tomat, jordnöt, ärta, soja, lök och melon
Att undvika livsmedel som korsreagerar mot pollenet du är allergisk mot är bara ett sätt att akut lindra problemet. Men det betyder inte att du alltid behöver undvika dessa. Faktum är att det är bara ett sätt av flera till hur du kán lindra eller bli av med pollenallergin. För själva grundproblemet ligger i något annat, nämligen din mage- och tarm och med att din kropp blivit belastad med det du äter.
Så genom att läka din läckande tarm och att utesluta allt du inte mår bra av kommer du kunna äta stenfrukter och andra av ovanstående helt naturliga och i vanliga fall ofarliga livsmedel.
Nyfiken på att höra hur du har mått när du undvikit korsreagerande livsmedel. Dela med dig i kommentarerna nedanför.
Lycka till önskar jag alla er pollenkämpar. Kom ihåg att det går, det finns hopp! Fortsätt kämpa - för din hälsa är i din egna händer.
All kärlek
Amanda
källa: www.allergimat.com
Organisationsnr: 559404-7580
Runslingan 20 D • 224 77 Lund
Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Webbsida av Joomlaproffs.se