Glutenfritt Lantbröd
Super easy
Cheap
Det vanligaste som våra kunder saknar när de behöver lägga om sin kost är ett gott glutenfritt bröd. Detta bröd är suveränt bra för dig som vill ha ett gott glutenfritt alternativ till morgonsmörgåsen eller kvällsmackan. Vi älskar detta bröd och hoppas du kommer göra detsamma!
Kategori: | Frukost Bröd |
Seasons |
Du behöver:
Recept
3 dl Durramjöl |
3 dl Rismjöl |
1 msk Psylliumfröskal |
0.5 msk Torrjäst |
1 nypa Havssalt |
1 msk Honung |
3 dl - 4 dl Fingervarmt Vatten |
Gör så här:
- Blanda ihop rismjöl och durramjöl i en stor bunke
- Häll i torrjästen i mjölet
- Tillsätt salt och psylliumfröskal i mjölet
- Häll i honungen i det fingervarma vattnet
- Försiktigt rör ner vattnet samtidigt som du rör om i smeten, försiktigt så det inte blir klumpar
- Arbeta degen till en kladdig stabbig deg
- Täck degen och låt den jäsa i 3 h
- Olja in och mjöla (ex med rismjöl) en brödform och häll smeten i formen
- Sätt ugnen på 225 g och låt degen vila i formen tills ugnen är tillräckligt varm
- Sätt in brödet i ugnen i ca 40 minuter tills ytan är krispig och insidan är torr