Skip to main content
Må bra naturligt logo
Mjuka Tortillabröd
Super easy
Cheap

En klassiker i många av Sveriges kök: Tacos, burritos, tortillas... ja namn och innehåll varierar. Basen i det mjuka brödet borta i Mexico ska visst bestå av enbart majs och vatten, men när jag testat detta tycker jag det lämnar lite att önska, både i smak, konstistens och rörlighet. Utan rätt redskap och färdigheter blev det för mig ett ganska omständligt projekt. Så jag hämtade lite inspiration och kokade ihop ett eget recept på glutenfria tortillas som helt klart passar Sveriges taco-ätare. Det kan vikas, rullas, wrappas i önskvärd form och smakar ¡Muy rico! Så städa bakbordet, rota fram kaveln och börja baka!
Receptet ger 4-6 st.

Dela det här receptet

Kategori: Lunch & Middag Bröd Tillbehör
Seasons

Du behöver:

Recept

0.5 msk torrjäst
1 dl majsmjöl
0.75 dl potatisstärkelse
1 dl tapiokastärkelse
0.75 dl rismjöl
2 tsk malda psylliumfröskal
1 tsk guarkärnmjöl
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
0.5 dl ghee eller kvalitetsolja
3 dl vatten

Gör så här:

    1. Blanda alla torra ingredienser.
    2. Smält ghee och blanda med vatten, låt vara något varmare än fingervarmt. Häll i vatten och ghee i de torra ingredienserna. Blanda och låt jäsa i 1 timme.
    3. Kavla sedan ut lagom knytnävsstora bitar mellan två bakplåtspapper. Pudra på en blandning av rismjöl och potatismjöl för att undvika att det fastnar.
    4. Lägg i torr gjutjärnspanna på medelhög värme och tillaga ca 2 min på vardera sida. Servera så snart det bara går med godaste tillbehören du kan tänka dig.

Bli först att kommentera



Dela det här receptet