Veganskt "hamburgerbröd"
Easy
Cheap
För alla er burgarälskare som tycker att denna legendariska maträtt ska bestå av djurfria grejer. Dessa är tänkta att användas tillsammans med vegannaisen (som en bas för dressing) och rödbetsbiffarna som ett kul och djurfritt alternativ till vanliga burgers.
Kategori: | Lunch & Middag Bröd Tillbehör |
Seasons |
Du behöver:
Recept
1 dl lins- eller kikärtsmjöl |
1 dl kokosmjöl |
2 dl durramjöl |
2 tsk bakpulver |
1 msk psylliumfröskal (husk) |
3 msk linfrön |
3 dl vatten |
1 msk sesamfrön |
Gör så här:
- Ugnen ska vara 175 varm° så börja med att sätta igång den.
- Blanda linfrön med vatten tills det blir "äggig" konsistens. Denna process kan du påskynda genom att koka dem tillsammans lite lätt.
- Nu ska mjölsorterna med bakpulver och psylliumfröskal mixas ihop, och när det är gjort ska de tillsammans med linfröäggen bilda en deg som klickas upp på bakplåtspapper och bakas i ca 30 min.
- Låt dem gärna stå en stund innan du skär upp dem
- Ta en bild och tagga oss #måbranaturligt #måbramat
Hinner du inte göra receptet än? Pinna gärna receptet på pinterest så du kan laga det en annan gång.