Skip to main content
Må bra naturligt logo
Bananbröd
Super easy
Cheap

Man kan aldrig bli trött på bananbröd. Här är ett glutenfritt bananbröd som passar till många olika tillfällen. 

Dela det här receptet

Kategori: Bröd
Seasons

Du behöver:

Bröd

2 st Ägg
3 st Bananer (mosade)
1 dl Mandelmjöl
1 dl Ghee eller kokosolja
1 dl Durramjöl
1 dl Rismjöl
2 msk Tapioca
1 msk Psylliumfröskal
1.5 tsk Bakpulver
1 tsk salt

Gör så här:

  1. Mosa bananerna. Vispa ägget. Du kan också mixa allt i en blender så går det snabbare.
  2. bananbrod2
  3. Blanda mjölkerna med salt, psylliumfröskal och bakpulver.
  4. Häll mjölblandningen i banan/äggröran. 
  5. Häll i ghee.
  6. I en smörjd brödform sätt i bakplåtspapper så det blir enkelt att ta ur.
  7. Häll över smeten och låt vara i ugnen i 175 ° 1 timme och 15 minuter, tills den har fått en gyllene färg och känns okej när du provar med en sticka.
  8. Låt den svalna utanför ugnen i 15 minuter före du serverar den.
  9. Eventuellt kan du krossa valnötter och ha i brödet!

Bli först att kommentera



Dela det här receptet