Bananbröd
Super easy
Cheap
Man kan aldrig bli trött på bananbröd. Här är ett glutenfritt bananbröd som passar till många olika tillfällen.
Kategori: | Bröd |
Seasons |
Du behöver:
Bröd
2 st Ägg |
3 st Bananer (mosade) |
1 dl Mandelmjöl |
1 dl Ghee eller kokosolja |
1 dl Durramjöl |
1 dl Rismjöl |
2 msk Tapioca |
1 msk Psylliumfröskal |
1.5 tsk Bakpulver |
1 tsk salt |
Gör så här:
- Mosa bananerna. Vispa ägget. Du kan också mixa allt i en blender så går det snabbare.
- Blanda mjölkerna med salt, psylliumfröskal och bakpulver.
- Häll mjölblandningen i banan/äggröran.
- Häll i ghee.
- I en smörjd brödform sätt i bakplåtspapper så det blir enkelt att ta ur.
- Häll över smeten och låt vara i ugnen i 175 ° 1 timme och 15 minuter, tills den har fått en gyllene färg och känns okej när du provar med en sticka.
- Låt den svalna utanför ugnen i 15 minuter före du serverar den.
- Eventuellt kan du krossa valnötter och ha i brödet!