Skip to main content
Må bra naturligt logo
Tjiiskaka
Super easy
Cheap

Raw Cheesecake utan mjölk och socker, men full av djupa och rena smaker - söt botten av dadlar, krämig fyllning av cashewnötter och kokosmjölk och sötsyrlig hallontopping. Oslagbart!

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter
Seasons

Du behöver:

Botten

10 st färska dadlar
1 dl pecannötter
1 dl mandlar
kokosolja
en uns vaniljpulver

Fyllning

4 dl cashewnötter
0.5 dl kokosgrädde
1 st lime (skalet och saften)
0.5 st ananas
vaniljpulver
0.5 dl riven kokos
1 msk macapulver
1 msk kokosnektar

Topping

2 dl frysta hallon
1 tsk agar-agar
2 msk kokosnektar

Gör så här:

  1. Blötlägg cashewnötterna gärna över natten.
  2. Lägg nötterna i en matberedare / blender och mixa.
  3. Tillsätt dadlarna, kokosoljan och vaniljen.
  4. Mixa ihop till en klump och tryck ut i en springform, ställ i frysen.
  5. Tina upp hallonen på låg värme i en kastrull på spisen och mosa dem. Koka upp lite lätt. Tillsätt kokosnektar
  6. Strö agar-agar över hallonen och koka upp i någon minut. Låt det sedan sjuda i ca 15 minuter.
  7. Under tiden: mixa chashewnötterna och tillsätt sedan kokosen, ananasen, kokosnektar, limezesten, limesaften, macapulver, vatten, salt.
  8. Lägg smeten på bottnen och ställ in i kylen.
  9. När hallonlagret är klart, häll det på tårtan och låt stelna i kylskåpet.

Bli först att kommentera



Dela det här receptet