Tjiiskaka
Super easy
Cheap
Raw Cheesecake utan mjölk och socker, men full av djupa och rena smaker - söt botten av dadlar, krämig fyllning av cashewnötter och kokosmjölk och sötsyrlig hallontopping. Oslagbart!
| Kategori: | Fika & Desserter |
| Seasons |
Du behöver:
Botten
| 10 st färska dadlar |
| 1 dl pecannötter |
| 1 dl mandlar |
| kokosolja |
| en uns vaniljpulver |
Fyllning
| 4 dl cashewnötter |
| 0.5 dl kokosgrädde |
| 1 st lime (skalet och saften) |
| 0.5 st ananas |
| vaniljpulver |
| 0.5 dl riven kokos |
| 1 msk macapulver |
| 1 msk kokosnektar |
Topping
| 2 dl frysta hallon |
| 1 tsk agar-agar |
| 2 msk kokosnektar |
Gör så här:
- Blötlägg cashewnötterna gärna över natten.
- Lägg nötterna i en matberedare / blender och mixa.
- Tillsätt dadlarna, kokosoljan och vaniljen.
- Mixa ihop till en klump och tryck ut i en springform, ställ i frysen.
- Tina upp hallonen på låg värme i en kastrull på spisen och mosa dem. Koka upp lite lätt. Tillsätt kokosnektar.
- Strö agar-agar över hallonen och koka upp i någon minut. Låt det sedan sjuda i ca 15 minuter.
- Under tiden: mixa chashewnötterna och tillsätt sedan kokosen, ananasen, kokosnektar, limezesten, limesaften, macapulver, vatten, salt.
- Lägg smeten på bottnen och ställ in i kylen.
- När hallonlagret är klart, häll det på tårtan och låt stelna i kylskåpet.
