Tjiiskaka
Super easy
Cheap
Raw Cheesecake utan mjölk och socker, men full av djupa och rena smaker - söt botten av dadlar, krämig fyllning av cashewnötter och kokosmjölk och sötsyrlig hallontopping. Oslagbart!
Kategori: | Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Botten
10 st färska dadlar |
1 dl pecannötter |
1 dl mandlar |
kokosolja |
en uns vaniljpulver |
Fyllning
4 dl cashewnötter |
0.5 dl kokosgrädde |
1 st lime (skalet och saften) |
0.5 st ananas |
vaniljpulver |
0.5 dl riven kokos |
1 msk macapulver |
1 msk kokosnektar |
Topping
2 dl frysta hallon |
1 tsk agar-agar |
2 msk kokosnektar |
Gör så här:
- Blötlägg cashewnötterna gärna över natten.
- Lägg nötterna i en matberedare / blender och mixa.
- Tillsätt dadlarna, kokosoljan och vaniljen.
- Mixa ihop till en klump och tryck ut i en springform, ställ i frysen.
- Tina upp hallonen på låg värme i en kastrull på spisen och mosa dem. Koka upp lite lätt. Tillsätt kokosnektar.
- Strö agar-agar över hallonen och koka upp i någon minut. Låt det sedan sjuda i ca 15 minuter.
- Under tiden: mixa chashewnötterna och tillsätt sedan kokosen, ananasen, kokosnektar, limezesten, limesaften, macapulver, vatten, salt.
- Lägg smeten på bottnen och ställ in i kylen.
- När hallonlagret är klart, häll det på tårtan och låt stelna i kylskåpet.