Ananaspaj
Super easy
Cheap
En tropisk gluten- och sockerfri ananaspaj för härliga sommarkvällar. Du kan lätt byta ut mjölerna med sådant du har hemma eller utesluta rismjölet och bara använda mandelmjöl. Det går även bra att tillsätta lite psylliumfröskal och byta ut den eventuella sötningen eller skippa den helt. Man kan helt enkelt inte göra så mycket fel med den.
Kategori: | Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Pajbotten:
2 dl mandelmjöl |
2 dl rismjöl |
3 msk ghee/kokosolja |
2 msk kokossocker |
2 st ägg |
Fyllning:
1 st ananas |
0.5 burk kokosmjölk |
2 st äggulor |
1 tsk äkta vaniljextrakt |
0.5 dl riven kokos |
ev mer sötning efter smak (förslagsvis honung eller kokosnektar) |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Olja och mjöla (ev rismjöl) en springform.
- Lägg i alla ingredienserna till pajbottnen i en köksassistent med s-blad och mixa tills det är en stor klump. (Verkar degen för torr tillsätt mer olja, verkar den för kladdig tillsätt eventuell mer mjöl).
- Tryck ut pajdegen i springformen. Tryck upp kanterna så de blir ganska höga. Nagga den försiktigt med en gaffel och sätt sedan in i ugnen för att förgräddas medan du förbereder fyllningen.
- Skala och skär upp ananasen i mindre bitar.
- Sätt ananasbitarna och de andra ingredienserna i köksassistenten och mixa. Ananasfyllningen är väldigt söt i sig själv, men kan beroende på hur söt ananasen man använder är, behövas söta lite extra - ett tips är då att använda kokosnektar som gör sig mycket gott i kombination med ananasen.
- Ta ut pajen från ugnen och häll försiktigt på ananasfyllningen, men se till att fyllningen inte svämmar över kanterna på pajbottnen.
- Sätt in i ugnen i 30-40 min. Se till att den inte är för rinnig när du tar ut den. Den kommer vara kladdig men inte rinnig. När den är klar tar du ut den och låter sen svalna helt innan servering.