Värm upp ghee. Vispa ägg, äggvita, mjölk och kokossocker. Häll på det uppvärmda ghee:t och värm upp till ca 40 g.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt dem i degvätskan.
Blanda ihop.
Täck bunken med bakduk - låt jäsa i 1 timme.
Gör under tiden i ordning fyllningen.
Smörj en springform med ghee.
När degen jäst klart: Sätt rismjöl på händer och bakbord och häll ut degen. Kavla ut degen till en stor rektangel. Tillsätt mer rismjöl om det behövs.
Bred ut fyllningen jämnt över den kavlade degen.
Rulla ihop degen. Skär i ca 3 cm tjocka skickor.
Sätt skivorna på sidan i springformen, bredvid varandra.
Sätt på ugnen på 225 grader.
Låt Butterkakan jäsa ytterliggare 30-40 min.
Pensla kakan.
Grädda i ugn på 225 grader i 20 min.
Ta ut och låt svalna.
Rör ihop glasyren: använd gärna kyld kokosgrädde för att få den ännu krämigare. Rör ner ca 1 msk
björksocker (eller söta efter smak).
Ha glasyren i kylslåpet och precis innan kakan ska servereas häll glasyren på Butterkakan.
Garnera med kokos och/eller hackade nötter.
Tagga din färdiga butterkaka på instagram med #måbranaturligt och #måbramat. Kommer du inte göra butterkakan nu kan du alltid pinna den till din pinterest och göra den senare:
