Chokladkaka
Super easy
Cheap
Chokladkaka eller kladdkaka. Du bestämmer!
Men det är ett recept vi alla behöver ha i bakficken när suget efter något chokladigt och mumisgt slår till!
Servera med grädde, glass eller bananglass - vad du än föredrar!
Kategori: | Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Recept
3 st ägg |
0.5 dl björksocker/xylitol |
0.5 dl mandelmjöl |
0.5 dl riven kokos (friviligt) |
2 msk kakaopulver |
0.5 tsk äkta vaniljextrakt |
0.5 tsk bakpulver |
0.5 tsk bikarbonat |
2 msk ghee |
2 msk kokosnektar (om du önskar det sötare) |
100 g hackad mörk choklad |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra en springform med ghee och "bröa" de med riven kokos.
- I ett vattenbad börja smälta den hackade mörka chokladen
- Separera äggen
- Vispa äggvitorna fluffigt. Häll i björksocker och vispa tillsammans med äggvitan.
- Blanda mandelmjöl och kakaopulver med bakpulver och bikarbonat. Vill du kan du ha i riven kokos.
- Blanda i de torra ingredienserna i äggvitan.
- När den mörka chokladen är smält och inte allt för varm häll i vaniljextraktet, ghee och sedan äggulan rör runt.
- Häll i chokladsmeten i äggviteblandning.
- Ifall du vill söta mer tillsätt lite kokosnektar och rör runt.
- Häll smeten i springformen och sätt in i ugnen.
- Låt kakan gräddas i ugnen i ca 15 min, föredrar du den mindre kladdig kan du ha den i längre.