Skip to main content
Må bra naturligt logo
Chokladkaka
Super easy
Cheap

Chokladkaka eller kladdkaka. Du bestämmer! 

Men det är ett recept vi alla behöver ha i bakficken när suget efter något chokladigt och  mumisgt slår till!

Servera med grädde, glass eller bananglass - vad du än föredrar!

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter
Seasons

Du behöver:

Recept

3 st ägg
0.5 dl björksocker/xylitol
0.5 dl mandelmjöl
0.5 dl riven kokos (friviligt)
2 msk kakaopulver
0.5 tsk äkta vaniljextrakt
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
2 msk ghee
2 msk kokosnektar (om du önskar det sötare)
100 g hackad mörk choklad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra en springform med ghee och "bröa" de med riven kokos.
  3. I ett vattenbad börja smälta den hackade mörka chokladen
  4. Separera äggen
  5. Vispa äggvitorna fluffigt. Häll i björksocker och vispa tillsammans med äggvitan.
  6. Blanda mandelmjöl och kakaopulver med bakpulver och bikarbonat. Vill du kan du ha i riven kokos. 
  7. Blanda i de torra ingredienserna i äggvitan. 
  8. När den mörka chokladen är smält och inte allt för varm häll i vaniljextraktet, ghee och sedan äggulan rör runt. 
  9. Häll i chokladsmeten i äggviteblandning.
  10. Ifall du vill söta mer tillsätt lite kokosnektar och rör runt. 
  11. Häll smeten i springformen och sätt in i ugnen. 
  12. Låt kakan gräddas i ugnen i ca 15 min, föredrar du den mindre kladdig kan du ha den i längre. 
  13.  

Bli först att kommentera



Dela det här receptet