Mjuk Banankaka
Super easy
Cheap
Den här saftiga och goda banankakan överraskade oss alla. Den vart så god jag gjorde den flera dagar på raken och gav bort till grannar och vänner. Perfekt när man har övermogna bananer som man behöver använda upp men man är trött på bananmuffins (det är det jag oftast brukar göra).
Kategori: | Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Recept
2 st bananer |
2 st ägg |
0.5 dl björksocker |
1.5 dl mandelmjöl |
1.5 dl tapioca eller arrowrotmjöl |
1 tsk pyssliumförskal |
1 tsk bakpulver |
1 tsk bikarbonat |
1 km äkta vaniljpulver |
0.75 dl ghee |
Gör så här:
- Värm upp ugnen till 165 g
- Smöra en brödform med ghee och "bröa" den med lite mandelmjöl.
- Mosa bananerna.
- Vispa äggen poröst, tillsätt björksocker och vispa upp det tillsammans.
- Blanda bananerna i äggblandningen.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Häll försiktigt i de torra ingredienserna i ägget och blanda runt.
- Tillsätt ghee och rör runt.
- Häll smeten i brödformen och sätt in i mitten av ugnen.
- Låt den gräddas i 30-40 minuter, tills den är gyllenbrun och torr när du sätter i en provsticka.
- Låt kakan svalna helt innan du skär upp den.
- Servera med bananglass, grädde eller liknande.
Liknande Recept
Kommentarer 1/5

Anna-Karin Zandquist
Ska man ha bananer i också eller bara bredvid som bananglass?
27 nov 2020
christina sjöqvist
vad kan man ha istället för tapioka
27 nov 2020