Rulltårta
Super easy
Cheap
En fantastisk rulltårta som smakar precis så som man önskar sig.
De som fick äta av den sa att om de inte redan visste att den var glutenfri så hade de trott att den var gjord på vetemjöl och mängder av raffinerat socker. Men nej! Den är helt glutenfri och innehåller bara björksocker.
Kategori: | Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Recept
6 st ägg (separerade) |
1.5 dl Björksocker (xylitol) |
3 msk mandelmjöl |
3 msk Rismjöl |
1 msk psylliumfröskalpulver |
1 msk bakpulver |
1 krdm äkta vaniljextrakt |
Hallonsylt
100 g frysta hallon (eller annan bär) |
1.5 msk chiafrö |
0.5 dl valfri sötning ex björksocker |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader
- Dela äggen och vispa äggvitorna hårda.
- Vispa äggulorna med björksockret.
- Sikta mjölerna i äggulan, tillsätt psylliumfröskalspulvret och rör runt.
- Häll i bakpulvret i äggvitorna.
- Häll äggvitorna i äggulesmeten.
- Klä en ugnsplåt med ugnsplåtspapper och bred smeten jämt på plåten och sätt in i ugnen i ca 20 min eller tills den är gyllenbrun.
- Under tiden tina de frysta hallonen i en kastrull på spisen på låg värme. När de är tinade stäng av värmen och tillsätt valfri sötning och rör runt. Häll sedan i chiafrön och låt de få stå och tjockna till.
- När kakan är klar ta ut från ugnen och bre på hallonsylten.
- Med hjälp av bakplåtspappret lyft upp en långsidan och börja rulla den samtidigt som du försiktigt drar av bakplåtspappret.
- Eventuell kan du garnera med lite kokos och björksocker eller annat du vill ha.
Kommentarer 5/5

Mikael
Supergod rulltårta! Funkar perfekt som sommarfika.
07 jul 2021